26k現職下年結婚 vs 33k 新加坡offer分手

655 回覆
272 Like 1521 Dislike
新加坡啦梗係
香港不宜久留
搵份local 33k
其實只係25% increment , 正常普通轉工都係呢個Range.
可以再睇吓有冇其他job offer先諗
Even 呢兩份工係香港,33K 都真係未必考慮
原來連登咁多弱智短視撚
梗係去,oversea work experience,仲咁後生,見下個世界同睇下第二啲culture都好

此po已完
乜都問人,自己想點都唔知。人生已完。
上得黎問都係想我地支持你分手 o者
坡地玩女好爽
頭幾頁先精彩, 呢班仆街就係留港撚
香港變中國城, singapore 至少有opportunity to gain oversea working experience
係亞洲剩底既國際城市唔係東京首爾, 有其他同singapore 有得比?

女人呢d 無撚用既生物, 掉左都唔可惜, 竟然用黎做理由
有冇機會拎埋果邊既RP?
我覺得值得去新加坡博下
講真 香港都收硬皮 有得走梗係走
問得其實都想人講你內心嘅答案啫
答案係b呀
女人想去幾日ocamp/ 幾個月exchange,男人唔俾,成班人鬧條女
男人想出國幾年,女人唔等,都係成班人鬧條女
仇女forum 啲人就係咁雙重標準 枉佢地仲成日自詡男人係理性好講道理有邏輯
分手
如果有緣嘅 你哋總會再一齊
冇緣嘅 幾愛都冇用
人生計劃唔同
傻鳩黎
去外國做開荒牛
冇double都唔去
3. 分手玩玻妹。
為咗多7k一個月而唔要人,你都係分手咪撚結婚害人啦
lm
仲後生我覺得闖下好,同問點解女朋友一野就話離開香港就分手?而唔係傾咗先,都談婚論嫁的話應該係一齊傾解決方案大家拎個平衡點或者互相體諒再作決定等等,如果連咁都傾唔掂點樣白頭到老。
依加得26k,但捱幾多年仍然有機會去到33k嘅人工
相反如果你依加另一半係好好嘅,同你好夾嘅,你分左手之後要花幾耐時間先可以遇返到一個咁好嘅另一半
後生去外地試下新既機會, 一定試
否則等到過幾年, 想試都無得試
分 出去見識世界機會唔係人人有
呢啲女要唔要都擺
一聽到壓力大就應該要留
之前我份工日日扮工
我想上進去左另一間(加左我60%)
冇捽數但都壓力好大
依家諗番都覺得唔應該走
班人無得走 咪要自己呃自己留係香港係好
fucking confirmation bias
有得去一定去 最多過幾年返嚟
條女無咗咪溝過件 敢去異地做嘢咁adventurous
驚死無女咩 再唔講去到新加坡見你幾得意香港過嚟
都會食到大把SEA女
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞