26k現職下年結婚 vs 33k 新加坡offer分手

655 回覆
272 Like 1521 Dislike
三、再努力搵另一份高薪啲香港工
你有父母,姐係你呀爸有老婆,你呀媽有老公,有仔女唔等於唔想要老公老婆,有老公老婆唔等於唔想要仔女。我唔知你get唔get到依個好玄嘅概念

務實啲講,頭家/生命遇到大小事情,老公/老婆expect兩個人互相扶持係正常諗法,唔會expect仲係好細個嘅小朋友一起處理。如果要生仔更加辛苦,邊個湊同埋要點湊先令細路覺得自己同時有父愛同母愛?當啲仔女大曬,退休生活想日對夜對享清福嘅對象係老公/老婆,而對啲仔女每星期食下一兩餐飯已經好滿足。仲未講現代人睇性睇得有幾重要,virtual sex唔可以代替真槍實戰。
無左個女朋友
人工多左
又有機會出去闖,見下個世界
最重要係可以飛左條港女,屌坡妹

聽講坡妹好淫
omg! 傳說中既go navy巴打覆我post

呢期睇邊個水域?
要明白對某啲人嚟講Long D已經係底線
講得結婚=即將成為家人
但未真係家人
你會考慮嘅時候,就分手啦。
就算你係為工作放棄愛情都唔係錯誤。
33k根本唔值得要離鄉別井

330k仲會有得諗

你見邊個鬼佬expat來香港係為左拎33k
香港冇哂人 點會嗌唔到33k
啱呀,所以宜加樓主最先要做嘅係搞清女友想法先,但樓主似乎無咁做,都唔知做乜。我懷疑樓主假膠黎。
Post 條女相先有得討論
你條女係yanny 樣加30k都唔使討論
去食玻妹好撚過
咁每個人拍拖要嘅野都唔同嘅
愛又未必真係支撐到三年冇陪伴
如果你唔係假膠,我會建議take SG offer, 如果一年冇得升可以考慮提早返香港轉工。oversea包housing, 趁後生點解唔試下?做一年返黎轉工分分鐘上4/50k, 如果到談婚論嫁都唔為對方事業著想,其實你地未到可以結婚既階段。樓主上得黎問即係想take offer, 只係又唔想分手,咁唯有再同條女傾
屌 我入黎都係想回一樣既野
330k就制
多幾k都唔知有咩好諗
要跑數香港唔止33k x13
喺連登眼中全世界都正 最差係港女
分啦,做得好去埋個邊定居D女又靚,再唔係去馬拉大把女。一陣ex 見你風山水起一年升一級,追住黎都唔出奇。大個仔獨立D
33k 坡幣ok
90年代個堆,好多都係結左婚先分開坐移民監,或者一齊走
咪玩啦, 33k做足咁耐咩, 一邊做一邊睇下跳去間公司
做過外國公司實有加分
之後d錢用嚟call坡雞食坡妹都夠啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞