26k現職下年結婚 vs 33k 新加坡offer分手

655 回覆
272 Like 1521 Dislike
分手屌坡妹啦
SG打工好西下

冇長期re-locate SG既意願冇必要搞9自己
真呀, 做唔掂2個月比人炒都照去, 試左先, 點都要試一次, 廿幾歲最輸得就係le d 時間, 博贏左就一世,
到你40歲梗加唔會博
睇你揀條女定揀前途啦清
去新加坡CHUR啲 但相信會係人生一大歷練 浸完3年如果返香港一定唔係搵3,4萬
d 玻妹好串嫁, 識下馬拉妹
因為生仔要填老豆老母名,一均都同老豆老母有關
有咗家庭就要穩陣
得個咁既女朋友當一世老婆
好咪叫女人
衰咪叫累人
同條女一齊去囉
點解下下要講到係條女問題
吹到話咩限制條仔自由
事實係long d 真係好易散/ 有人出軌
你老味平時連登仔條女想去幾日ocamp 條仔都唔俾啦
換轉做條女唔想long d 3年 就即刻成堆人屌
樓豬堅持要去嘅話條女冇可能困住佢
只係佢接受唔到 所以要分手姐
依定23k hea 壓力細 冇人2問候
如果我係你女朋友一定會叫你去
你先27 歲 人工同title 高左 仲要包housing
行內top 3 有埋海外經驗cv 靚
3年後真係頂唔順/唔升再返香港都仲得
可能再跳grade人工又加
唔生仔幾多歲結婚都無所謂啦
啃到咪升都火箭咁
屌你26k神工嚟做乜走,為多過七k去俾人屌老母?當你真係每年加5%你做多五年就32k,到時再坐老屎窟既位人工又再加啦
都幾撚on9
33k對你嚟講好多?
升職+外派先多7k真係比狗做
樓主同得條女計劃結婚
應該都認定左對方啦
去到新加坡咪又係打份工
人工係多左但你係香港轉工都一樣有得加
我認為就唔值得為份工放棄未來嘅老婆
除非新加坡果份係你夢寐以求嘅dream job就另計
你剩係識睇錢?
樓豬本身26k
轉下工都差唔多加到呢個數
你問得,其實心入面都有答案啦,想有人support你姐
幫公司計cost 是咪弱智佢叫得人外派就預左
講緊升職+外派先多7000
留係香港升職都at least多5000啦
要去新加坡+縛3年先多2000
要跑數又冇com
傻仔先做呢啲垃圾工
分手啦
你咁講條女又有幾愛條仔?
難得有個機會發展都唔比人去
仲要用分手做威脅
睇留言好驚訝竟然咁多人叫樓主唔好去

多7k 包housing
Title 高左
行內top 3
海外經驗
係咪都去試下先啦
頂唔順先返黎都唔駛驚無offer 啦
又唔係要簽賣身契
後生仔廿幾歲, 係要見識下出面, 唔好留係個井到
好似中國足球員, 為左國內人工高唔外留, 係唔會有進步
依家有offer 人工高左有housing, 可出去見識下, 係極好機會, 點解唔去, 如果個伴侶想你好, 都會叫你去,
講前途,一份工縛你3年外地,9成唔升你
講錢,要跑數但冇com
講環境,香港而家走咁多人,周地都係機會
講感情,冇埋條女

係你呢啲傻仔先會為左幾千蚊狗衝
定你好恨升職但人地唔升你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞