26k現職下年結婚 vs 33k 新加坡offer分手

655 回覆
272 Like 1521 Dislike
父母子女關係同夫妻關係其實唔一樣,你接唔接受到另一半同時同幾個人拍拖?但你呀爸呀媽會唔會因為你對其他人好好好close都唔認你做仔?啲呀爸呀媽喺個b未出世已經投注咗好多感情/寄託落去,同埋有種"係個天安排依個禮物比我"嘅諗法所以先有接近"無條件嘅愛"。愛情/夫妻/情侶關係係建基於兩個人點樣互相對大家,一方對另一方唔好或者兩個人想要嘅嘢唔同分手係合情合理。唔好將兩樣野撈埋一齊講啦。
如果樓主係女
啲臭閪港女咪又係支持佢去新加坡見識
一定會話 到時搵到新仔
咩唔好阻住見識世界個啲藉口

所以男女平等都on9
男等女就得
女等男就唔得

樓主 講真 新加坡去感受下 見下世面
到時返黎香港 溝女都易啲啦
個邊溝到啲大波坡妹又贏
先唔好理分唔分手 26 k就保證唔分手咩 結左都可以離婚啦
反而無壓力先係最緊要 唔洗俾人問候
如果自己有野想做有目標既仲可以用呢啲時間做
如果無壓力 hea住又一日唔好話26k同33k比
23k同33k比我都揀前者啦

況且你驚死搵唔到係香港33k咩 最緊要睇自己舒唔舒服
樓主唔係上年十月先拆完人情咩?
仲嫌朋友封$600咁少
你自己廢就唔好衝出黎啦
最慘都係條女,跟咗件垃圾,好彩未結婚
多7k就溝到坡妹 你個腦應該係塞草紙 你返去食杯麵啦柒頭
你啲垃圾女權就收收皮啦
見到咁好心機打咁長篇
但開完post十幾頁都唔見人就知
你嘅情況,如果女嘅係想同男嘅結婚唔會接新加坡份工,接得就預咗分手。
一下就引曬啲垃圾女權出黎
見識依啲情況 啲女都係講
去做野姐 見識下世面
最尾出軌 同香港條仔分手
樓主上年十月先結完婚,
乜咁快又諗住再婚呀?
講得呢啲說話都係未定落嚟,冇諗住短期內結婚,可以分手啦
唔去
除非你覺得33K帶俾你更多既野係真係真係會 > 你段愛情

錢可以搵返
珍惜你愛你既人冇左就係冇左
坡佬fintech工好鍾意請香港人,從fg到中上層,唔知道係咪為咗想學香港啲regulation同文化。坡佬finance始終比較遲起步
我覺得雖然父母子女同情侶,關係嘅開始/本身嘅性質係唔同,但當個情感去到某個境界就唔洗/根本唔會刻意去理呢樣野(唔去刻意理唔代表真係無去理,只係你自己理咗都唔覺)而仲會考慮個身分先再諗自己應該/唔應該點點點,咁係代表個情感嘅level仲被「身份」呢樣野束縛住。我覺得做人最好應該係「以人為本」,而唔係而「身分為本」會好d。(btw,細個個時都會唔開心覺得父母偏心家姐多d仲有,我相信自己唔會接受到父母出軌)

咁我都戴返個頭盔先,我A0毒撚,未拍過拖,未feel過同情侶相處同對父母有咩唔同
去新加坡打工唔啱咪做幾個月~1年完contract之後返HK,理論上唔會有斷層。新加坡打工學啲野比其他地方更加容易喺hk用得返。
坡妹好淫
33K 咁少
幼撚稚果啲公主囉,即係身邊一定要有個男人陪,你唔陪我就搵第二個

以前90年代移民潮,大把人都外星人咁last幾年先團聚又咪係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞