26k現職下年結婚 vs 33k 新加坡offer分手

655 回覆
272 Like 1521 Dislike
你未拍過拖定唔知咩叫longd
咁嘅女真係算啦 完全都唔夠成熟去處理個問題
宜家就一味係到諗哎呀 冇得見三年呀點點點
依個已經唔係專唔專一問題 佢有冇企係個男嘅角度去諗野先
一黎就一係分手 一係唔好走 真係番唔到轉頭?
係 得你地先知咩叫long d呀
如果已經去到講結婚嘅階段 係咪仲停留緊一見唔到就要生要死嘅情況呀
作為一個伴侶 唔係同佢分析邊份工前景好 有咩缺點優點
而係一黎就話我見你唔到呀 我地會淡呀 唔制呀
真係唔好學人拍拖結婚生仔啦 腦囟生埋先啦
過到去就唔洗比家用?
要睇自己原本身活, 本身原本同屋企人住開, 搬出黎都係一種轉變
加上人在外地, 冇原本既朋友係身邊, 新工作環境壓力,同依家留低香港,係原全不同環境語言生活, 係會迫到個人變,去新適應環境
只要頂到開始幾個月適應到,就證明個人係可以適應唔同環境, 到之後要再變個人就會好定
一個人生係不段變不段學習, 要唔好驚去變
條女個心態我又明白
而家就三年先
唔知會唔會三年之後又三年
而且longd失敗例子多
變數又大
邊個帽邊個都有可能
如果條女驚最終唔work嘅
不如早啲止蝕離場

如果唔係返黎要隔離我都會選擇去
新加坡好似只係四個鐘機
隨時可以weekend返黎見面
27 歲有咁好機會 , 我會叫你一定去
唔走一定後悔,過來人
Long D下就要分手仲諗結婚
7k就可以買起你女朋友
海外工作, 你要handle 既野係會多好多。實實在在你多好多問題需要解決,亦都識對應唔同既人。 呢個經驗 唔係咁容易有。女朋友呢,唔生仔真係無必要結婚,不過睇樓主有幾愛呢個女人。
感建分,工建轉/辭
結左婚之後啲visa 可能有啲唔同,條女可以去果邊搵工。
冇野緊要過結婚 完
每個月7千樓主就已經要考慮分手,唔講以為俾幾百萬你

點解唔搵份香港既工,最多咪加少啲同再花多啲時間搵
係要帽嘅 香港日日見都帽得啦 依到都見唔少啦
就黎結婚仲係咁諗野 我真係接受唔到
唔好成日諗住用分手去逼另一半去做啲乜啦 好難頂架
無標準答案嘅呢啲

只可以話 依家人好liquid
未必真係話留三年就真係三年 可能再轉到工去其他地方 或者返番香港
依幾年都知無野係predictable

睇你重視啲咩,長遠有咩規劃同埋呢個decision點幫到你
希望仲想做運動
幾時過去?
坡妹
真係肯過人世就唔會用分手要脅人啦
移民去新加玻未仲on9
垃圾獨裁國家
咁At this moment, 新加坡係好過香港既
感建分
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞