26k現職下年結婚 vs 33k 新加坡offer分手

655 回覆
272 Like 1521 Dislike
33k仲要跑數
跑到有無bonus先?
過新加坡大把坡妹, 馬拉妹俾你屌, 你驚無女..
貼住件馬拉妹J圖俾你睇住先.
你都痴既 係正常人都對long d冇信心啦 既然係咁咁當初講咩結婚 徙氣
你成段野都幾情勒你咪一樣冇考慮到另一半想有人陪伴嘅感受。
27歲,博3年先30, 俾我實去

仲要新加坡,明顯新加坡吸緊香港優勢
呢份經驗難得架,大公司headquarter 都搬新加坡
香港就算有office,都可能俾新加坡lead住

女就…….講到咁,都絕,就算結咗婚都會幾難相處
睇你有幾鍾意佢喇
我係絲都覺得3年唔值 仲要得33k

如果去新加坡最低人工都要出到40k啦 再出多啲我舉腳贊成添 唔係盲目支持伴侶事業 都要睇下佢性質架

當然你咁問得都係想去架啦 你咪分左依家果個去發展事業囉 講到底你都只係覺得錯失既人唔重要啫 你事業>>愛情 真係可以take SG呢個offer 但我唔覺得個待遇特別好
有埋housing實去
分佢老尾喇,唔分樓豬死全家落地獄
long d係根本預左散 中間容易出軌乜都得 仲拍黎做乜 有得必有失
新加坡攞PR 就算,千其咪移民。呢個國家同香港一樣淨係可以用黎搵錢。

每幾年搬一次國家其實好平常,好多expat 都係APAC周圍走,細路就生完入當地i school, 反正對果班人黎講事業先緊要。

重點係樓主點樣同佢女友傾將來生活想點,兩人對將來既睇法唔同就遲早都會分。
請問巴打做邊行
你同朋友結婚 關你女朋友咩事?
依家未結婚都搞到咁 仲邊有以後
心理健康幾多錢都搵唔返的
Hea工+自己喜歡既副業
你香港是但搵第二份工點都有30k掛
咁會變左香港工30k vs 33k新加坡工
講真,33k唔特別值得去
但你開得post問相信你都係揀去
因為你重視你條女既話根本唔洗開po問就會reject
去旅行覺得新加坡普遍物價平過香港三、四十熟食中心已經好好食,香港茶記都食唔到仲要難食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞