《Apex Legends》討論區#65 有關所有apex問題:請del game

1001 回覆
2 Like 5 Dislike
的確 雖然我幾乎冇乜玩過loba 都係觀察下pro會點用佢
基本上單排想上分必玩valk 咁制

不過三四圈果陣 混戰捉圈邊其實好燒子彈
我依兩季都係玩valk,做死剩種果時太多高位可飛到上去龜

子彈基本300粒咩都夠架啦
呢個圖無valk真係跑死人
valk最雖要nerf係細技,大技CD加多2分鐘比佢差唔多

rpr 勁型
當初nerf path原因
佢太容易岀入戰場 令對手追唔到
然後岀隻valk
隻驚小人玩到金牌場都排白金
又有技打人,細技識飛,大技睇敵人飛出飛入又睇埋收圈可以 痴線
宜家rank多人龜 又可以捉埋孤狼
仲要孤狼比你睇中點走都唔夠你快
https://twitter.com/IRLBabynikki/status/1530610032106123265

哎呀 佢出聲sweet應該幫邊個好
其實apex應該係有嘗試分solo/duo lobby同 trio lobby純粹玩家人數不足
至少rank係咁 pubs唔知
pubs好多勁人三排車人,如果非繁忙時間單排自己kd又有返咁上下係會成日撞到
人頭分無遞減
已經解決左
等啲人車左上去
上面pred又夠人
下面又唔洗比人車 有攻有守
已經好好多
我估佢人頭遞減係想最大程度減少人瘋狂搵交打,因為只要個場有夠多人唔介意隨便打架,隊伍數目就會減少得太快,令到遊戲去唔到尾圈/有人可以輕鬆龜到尾圈+分

不過我覺得我可以咁樣:整個連勝bonus,例如今場加到100分以上,下一場都+100分以上就有bonus可能乘以1.2,連勝得越多乘越大但可能1.8 maximum
銀都同rookie 打啦
想問打打下白mon彈game要點搞
其實apex肯出多啲預算
租/host個好啲嘅server
將啲地區server合併(eg東京google cloud123)
同開放選擇權畀班console玩家入pc lobby
要做到分流solo/duo同3排玩家
以而家嘅活躍玩家人數嚟講應該唔難
不過呢間臭閪縮骨公司邊會肯掉錢去搞ux
加左
咁慘 玩開美服/東京 白金場繁忙時間秒開,非繁忙都係1-2分鐘

屌你老味 D人上到白金都仲on99 等下季算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞