《Apex Legends》討論區#65 有關所有apex問題:請del game

1001 回覆
2 Like 5 Dislike
Loba機動性點夠horizon同valk勁
走路走得遠啲掛我覺得
自從佢改咗個落地疾一疾之後幾好
LOBA唔係打RANK 戰術用既好悶隻野
新手第一隻一定係valk >all
易玩 技能勁

天際線如果槍法身法冇返咁上下應該都幾難用
不過好玩

仲有辛烷 插針跳板下限高 不過風暴點唔算太友好
機械人都好好玩

反正遲早齊英 你咪揀隻想玩嘅買
有冇人單排上到分 但同fd排就係咁跌?
leekwangsoooppa

同fd 唔敢call 打
明明對左兩排彈
爆兩隻甲 自己先用一粒細電
但個fd話退
點知一退就比人夾

一係就不斷避戰避戰
我已經提議守間屋等圈收
佢又要不斷call走

單排加嘅分 三排倒返

但之前幾季 又唔會咁
係穩上分
即係證明同d fd係唔夾
單排真係偏個人實力+運氣
後期英 尾圈插大技loot d紅箱

純粹係要諗點捱過頭幾圈
邊有咁多夾唔夾
打得差姐 運氣唔好姐
實力去到頂級業餘先講夾唔夾啦 唔夾會留意到一D細節位咩野唔夾
就係咁多夾唔夾遇唔少喇
一個想推一個想龜已經好kick
成個節奏會唔知想點
同埋有d人長期自己單排開 一同人三排就會唔識玩
咁係玩得廢姐
三排當單排玩
定律嚟
有d人係有開mic但唔講野唔知點夾
起碼打緊交都報下邊隻爆甲邊隻殘血喇
可能個條友退款 買左半年先搞D咁既野 個帳買番黎300$ 我課左最少5000 第2次比人永BAN了 第1次屌支那人冇左一個傳家寶
出文啦巴打
個名明明唔熟口面 但巴打係呢到都吹文咁癲
jump master真係好重要,寧願去D廢點 都唔好一開波撞人,一開波跳去打機械人係最安全,冇人搶 ,穩上藍甲 安全走人
最怕尾兩圈弱勢龜縮緊loba仲開大講人知我地係邊
識玩識合作既隊友一開波飛緊未落地就標附近點有冇敵人,執箱標槍同配件,依D隊友衰極有限,最憎唔等隊友就跑去殺人,話至機會幾好,一分開果場就輸9成
最大既優勢應該係霸左靚位+3/4圈混戰後補資源

我覺得loba都係焗住配valk/Gibby先發揮到

頭一兩圈快loot完直接飛入圈霸位
除非3排先會玩依D英/組合,單排簡隻可以移位走佬既實際D

loba早幾季我都成日玩,特別有金庫果張地圖,一開波就金甲/金背包打底,子彈又唔洗囉得多,依個圖就冇咩用,太空擴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞