《Apex Legends》討論區#65 有關所有apex問題:請del game

1001 回覆
2 Like 5 Dislike
叫佢唔好搵三排先啦
hal哥又發癲
三排都唔比 有咩高見
頂獵殺金牌=best season
其實佢冇講錯

係佢地眼中
你地一般玩家一定係bad
我屌佢只係三排上分 完全冇理到依家rank個實際情況 又不停為new rank 辯護呢個離地心態姐 冇針單排or多排嘅人
咁搶口
依家係你唔like就bad喎咁pro都可以bad啦
係無時間打啊
冇時間唔係藉口來
有料咪得 場場200一日都升到鑽啦
玩左都幾個星期
講下我對依架個rank嘅睇法

1理論上極廢嘅rookie 同最勁頂獵都係最少人,就好似考試咁,以全部都係理性考生咁計,0分同100分都係應該係最少人,而我想講嘅係依架有近3成人口都係rookie係好奇怪

2入,場費貴其實無咩野都係難升D,但係好多情況係死半前擊殺分真係低都無倫,金牌殺5嘅話就算未死半唔值得有分咩,依架未死半殺5都係要負,我知生存重要,但係有D講唔過去

3我今季終於都知點解要rank protection,本來我係反對rank protect 但係今季嘅計分方法加埋無rank protection就有問題.

因為你入場費咁高,以金做例子,打到上金嘅人基本可以屠殺rookie到銀嘅人,你踼番金嘅人落去,R-G班人根本無還擊之力,佢地會玩到無癮之餘又失去左同同一個水平嘅人切磋而變強機會,我叫呢個情況做「下層屠宰」.因為無rank protection「下層屠宰」係pred對D,D對P,P對G都會出現.如果有rank protect咁,最少個場唔會有一批人屠殺全場.

自己每次落番去銀都覺得好ON9,屠殺完一輪上番金又被人屠殺,都唔知做乜9

完,有錯指直
你既技術去到樽頸,要突破就要諗自己不足就上到白金/更高

利申 單排白金
我知呀,咁你要俾我留係金先得架
踼我落去屌死佢地我咩都學唔到架
佢洗咩出post 姐
ea 都淨係聽晒佢班pro 講架啦
今季銅4開始打 每日打6-8場左右
真係好難上
3樣本身可以逐樣微調既野佢一炮過同你一刀切斬落去

頭兩樣講過咁多次都廢事再講 但混合lobby真係食咗屎先諗得出
就好似以前咁白金場同鑽場好明顯有技術分野
每日6-8場 6場雞扣兩場分都1日1000啦
1日1000開季到依家夠上大師了
有啲道理
我反而覺得打勁過自己既人先會有進步
佢依家拉lobby 搞到白金要上分要打贏高佢至少兩個level嘅人真係好痴線
比人車有咩進步空間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞