《Apex Legends》討論區#64 有關所有apex問題:請del game

1001 回覆
4 Like 16 Dislike
Rank嚟講apex啲獎勵有等於無,實際啲送下箱送下合成金屬都吸引好多。

好過得個垃圾吊飾同限時跳軌
槍skin+根據個牌送箱
呢個幾好或者送合成金屬比你自選
賽季鑽石/大師嘅skin 唔止得軌跡
好似LoL咁
你殺25個 / 遠超同場 其實同以前爬分一樣快,因為你都唔會減分
依加成萬分先鑽喎 仲未計你會扣分
講到同以前一樣快真係吹大左
hal 玩左3日仲係鑽
佢變廢左?
鑽場扣甘多分就另計啦,上邊講緊金牌場
我指金牌,金牌你囉頭3 殺3個頭都差唔多百分啦,依家去到到白金 鑽 基本已經係大師場
我覺得個計分制令到隻game好玩左,我每季都係得鑽石,但就算鑽石場都好少玩到尾圈,成日睇比賽人地成隊點傾好去搶一間,點打下一個圈真係極少體驗到,宜家金牌場都可以玩得好刺激,而且以前嘅積分同街埸分別真係不大,我會比較鍾意宜家咁多過周圍搵人打交,入到尾二三圈得返2-3隊,宜家係遊戲體驗係高過以前,但上分時間大左好多
連登仔: 佢地只係呢個實力, 乖乖地留係呢個rank 唔好霤人啦
樓主同樓主隻護主狗"真難受"會同你講打機一定要打ranked?你付出比人少時間想同人有一定收獲?
但係algs殺1個係1分,食雞係12分,好似fc咁1x名車4隊已經可以總成績入前5,邊似得今季rank你冇前排名啲kp就唔值錢
仲要分上下半季,啫係你得個半月時間升rank,因為佢會重置
因為佢唔想有人hotdrop

姐係如果hotdrop前期架已經死咁6-7隊,你中期入圈嘅難度其實好低
前10係全game1半人喎,有半game人hotdrop?
我銅牌場已經係咁
唔係
講緊依家respawn想玩家用腦play for placement/position
如果第一個圈未縮已經得返13隊 你入圈仲洗唔洗用腦
valk一飛入圈大把位你企高位隨便拎,但如果無人hotdrop全部人play for placement,你要拎靚位就一定要同其他人contest,而唔係無腦w key push 人
用腦play還用腦play,hardcore還hardcore,respawn班友唔使落場玩緊係唔覺得有問題,set kp按比例升唔係有問題,但個問題係前10升開始有得升啫係你要生存得多過半數人你嘅kp先有價值,如果15名開始有得升咁我就覺得差唔多喇
依家13名都開始有分
13名都有啲高,希望respawn遲啲會改落15名
而家入場費高已經令到少人跳hotdrop,根本唔使set到kp嗰邊都咁難
銅牌場第3個圈14隊
鳩係鳩左d
但係有比賽feel
其實講真今次改制有樣野好
好多人之前原來係唔識入圈
今季已經特登去玩插圈角
10場有9場插完圈 就算你點開mic+打字叫隊友入圈 都係唔會入
呢張圖 係兩個duo喺間屋到衝撚咗出去落底
不過唔好就係改到咁真係唔知單排點玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞