《Apex Legends》討論區#64 有關所有apex問題:請del game

1001 回覆
4 Like 16 Dislike
頭圈試過成隊有4個heat shield同兼藍紫甲滿狀態同有隻valk 隊友都唔敢同人打要跑走 咪又唔撚開 ping又唔撚ping 成鳩日走散比人殺一兩個就開始rat 終於明白點解啲人咁鍾意pick bangalore 因為可以放大放煙被動走佬rat撚到2046

單排真係比狗玩
600-1100都見過 s11 嗰陣
拎返中間數應該800咁上下
除非3排知道隊友實力點,唔係一開波冇咩必要推人,除非離遠射死左件
鳩估會係金牌最多人
依家單排都好大壓力下
以前啲隊友送頭都可以靠自己保住啲分
依家被迫落地打,一個人殺兩隊先死都扣大分
辛苦生存落嚟,又超難龜分

銀牌都重屠緊
上到金牌場全場鑽石大師
咁打法好攰
而家打金牌好似易咗啲
唔係話難打
但係咁計分法,升rank又要多咗分
根本件事好勸退要係咁肝
上季打200場可以 上下分季都鑽
今季我懷疑要打300場+

琴日睇twitch 已經出現左
頂裂打白金、金 鑽石
打銀牌都成日殺完4/5個頭就比大師車死扣分
小妹均傷400 kda 1
廢物一個
尋日終於開rank
而家打rank其實係龜分係易玩左
閪閪地龜個前6 殺得一條友都隨時加成百分

但變相場場都要勁多時間去打 某程度上場場都變返full game
唔係以前鳩沖幾個頭就等尾圈

不過咁打好費神又好攰 但只係打緊銅銀場
想像唔到白金上鑽幾攰
我新手
銅銀都要打到諗收尾圈搶位
明明上季好友善可以輕鬆上金
我打雙排既

我多數做call 以前打銅銀金係沖住去
白金開始先真係會落call 睇圈睇走位
而家銅牌場已經要開始call足
7隻白金慘被屠宰
頂獵含金量增加=殺嘅白金+金牌仔增加左
銅銀金只要隊友唔9沖好易上分
拎把電能步槍9射輕鬆紅甲
掃多d偵察一早入綠圈拎靚位通常都好易前3
除非你咁黑仔比幾隊硬沖圍毆
咁你係咪狗?
best season
原來手機版己經出左
唔滿意咪唔好打囉
Don’t cry like a baby

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞