《Apex Legends》討論區#64 有關所有apex問題:請del game

1001 回覆
4 Like 16 Dislike
謝 啱啱用完銅牌直升頂獵
今季我覺得幾好玩喎
Apex mobile唔係日本時間1點就有啦咩,點解我睇唔到屎
今季rank 改版

係嚴重逼害緊單排
相反係三排嘅遊戲觀感一定有趣好多
三排由落地同唔同人撞
入圈路線 槍枝組合嘅配合
以上嘅因素都係可以控制
但係單排 八成隊友都係雙排
而且我相信不論係pc / ps player 都好少願意 ingame 溝通
多數單排我都係自閉玩
最多嘅資訊只係來自隊友嘅ping
更何況好多人連ping 都唔肯
所以需要自己拎資訊就要長駐一把3/4倍鏡嘅槍
360度咁睇
而且要不停留意隊友嘅位置
因為佢哋絕對會粒聲唔出就去咗無雷公咁遠
而且單排需要硬食埋佢哋嘅決策 打唔打完全唔到你決定
隊友鳩衝自己唔跟八九成會變盒
你跟咗都可能有五成會輸
剩低嘅五成係自己變盒 隊友就跑得快過保特
然後你就要睇隊友柒足全場
今季入場咁貴又要掉牌位 單排不可控因素太多
而且你同場對手又係鑽石大師真係考驗EQ嘅時候
反而三排一定好好玩
只要捱過一開始搵資源嘅個段比較悶時間
因為呢個閪圖 第三個圖都可以有13-15隊留低
唔講重以為打緊algs
後面就好考驗溝通 抗壓 槍法 入圈位置 搶點 角色組合嘅配合
最後贏唔贏到重要講小小運氣
因為尾圈你比兩三隊集火你個位幾靚你槍法幾好你都係要死
同埋三排輸咗感覺上都會有進步
可以大家一齊覆盤

相反單排輸咗
自己覆盤除咗自己槍法唔夠硬 身法唔夠好
大部分時間都係屌緊個隊友 肯跟推我就唔洗輸
打一隻殘嘅都打唔贏
都係配合唔好嘅問題

而且單排贏咗感覺都唔會好開心
因為下場你未必有配合到嘅隊友
可能加完200幾分 3-4場之後又要嘔返出嚟
你單排自己唔開mic無計架wo
單排邊個開mic
邊個就係大佬
apex mobile 唔係global release 左,點解app store 唔見有既
唔係唔開mic 而係我係ps
雙排班仆街仔 自己開party
佢地係聽唔到我講嘢
你自己有冇開mic先 冇就咪怪隊友唔溝通
發覺香港,台灣同日本係最唔鍾意開咪嘅區

台仔屁孩都話死咗會開mic屌人
日本就開得咪都係講日文 但係英文講go run 之類都會識聽同應
香港人除咗入dc 真係未見過人街場開咪
玩開pc 唔知ps party 點運作
但係應該唔會次次都撞雙排party 掛
我覺得台灣日本都係鍾意打字多過開咪
可能佢地本身自己都mute撚曬
打字唔知不過最鍾意開咪一定係支那
咁無計,PS雙排真係開party 多
Ps就冇計啦
個設計本身就好似想人唔好同街外人溝通咁
咁咪好 我要嘅係溝通 理得佢邊到人
尋日3個單排夾埋殺咗4/5隊
3個枝咪基本無停過咁報 好撚正
其實睇隊友名個個位格離見唔見到音量個個icon
就知佢地係唔係party
兩個隊友都無你就知今場可以自閉
終於上到金牌
可惜嘅係開得咪嘅都係鳩叫屌人多
見到簡體字就知今場可以開咪玩 不過要講普通話
但係我單排平時都熄隊友聲玩
Ps玩架仔ser 反正都聽唔明佢地講咩
我新黎嘅 有冇dc group可以一齊打吓rank/casual
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞