《Apex Legends》討論區#64 有關所有apex問題:請del game

1001 回覆
4 Like 16 Dislike
Sweet排左幾耐
升完pred 場都開唔到
原來排左44分鐘都未開到場
武器庫打完 2紫1藍 出面3個camp
開門前已經講定唔好飛走 直接打
一開門我狗掃完直接down一個 3v2 兩個隊友直接飛走
比人賣得最離譜真係呢次
銀牌場試過3圈仲有14隊,跟住收圈喺圈邊5,6隊大混戰⋯⋯
獒犬入空投,3030成最大輸家
想睇佢同hal一隊打rk
Hal唔同old man打rank了
一開Hal個台以為自己睇錯
佢同Skittle三排?
無人敢得罪CEO
正想上嚟睇有冇人講 仲要有埋Verhulst

佢地唔係互屌到仆街㗎咩
佢除左evans轉隊單野冇牙齒印
佢喺tsm條channel有條片話過唔覺得esa係cheater
對skittle黎講咁已經夠哂
正常都飛走,你確保唔到出邊之後仲有冇人,特別依家個位係熱門開戰位
銅牌場都要開外掛

我屌你老母
有幾場都係咁
當你以為收左圈後面唔會再有人

等多一分鐘就會有兩隊係圈出邊互打
成功黃到
唔好雷鳩完我打sry啦
你唔打仲可以嬲下
好辛啊
我想玩世界邊緣啊
金牌當你真係有人卡?銀牌呢?銅牌呢?有人卡會有幾多個?洗唔洗比2/3個大區呢啲真新手?

上面已經講左,有入圈上排名嘅基本意識已經足夠輕鬆脫離銅銀,無呢啲意識嘅人會有幾多,我覺得真係少無可少。至少我自己認識幾個新手玩一個月已經白金,所以我覺得銅銀金嘅意義真係極低。新制度下呢啲新手就可以全部去曬銅/rookie,令到佢地每升一個rank都可以更有效反映到佢地嘅進步,而唔係有打就上分
更新完
打打下
白MON 左兩次
有FD 都係咁
上季有個得小小fps底既朋友新玩已經鑽到
其實改番低排名分同冇左補底都好夠
個個都咁得閒日日係咁同你磨分咩
以前個system係有好多方法完全唔洗打架都可以上分,低rank嘅跑一兩個圈已經得返幾隊,甚至pred lobby 都可以圈外craft med kit etc。無左補底呢啲人都係可以繼續輕鬆上分,所以我話無補底只係可以減少底分仔亂玩,今季呢個system先可以真正有效區分實力(given 有時間玩+有隊友)
不過講真佢今季難上左咁多應該比返多啲獎勵先吸引到人打,例如上到pred送25個箱,大師20個之類
點解咁執著要分實力分得好清
個rank對個人仔能力有加乘嫁咩
ranked嘅其中一個重要意義咪就係區分實力?如果ranked唔可以區分實力嘅話個牌有咩意義?ranked=排位=要將玩家嘅實力由高至低排
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞