《Apex Legends》討論區#64 有關所有apex問題:請del game

1001 回覆
4 Like 16 Dislike
做完野番黎睇 原來又嘈左幾頁
第4-6個得80%分
第7之後得20%分
第4個頭就開始遞減
以食到雞計 依季9個頭=上季6個頭
第4-6個已經80%
第7個得20%

咁佢喺呢個大家都咁重視排名/14-20名=loser 嘅賽製下
仲車到人證明佢唔應該存在喺呢個區
但係分數遞減就格硬將佢哋上分速度拖慢
=佢哋要喺呢啲炸魚場到炸多10幾20場先可能去到自己應該有嘅rank

拉大分距同樣唔make sense
除咗格硬拖長遊戲時間之外冇任何作用

S10個陣鑽石大師頂獵一樣夾埋得2% 含金量好夠
只係下面啲分區唔夠清晰 (白金 金 銀 銅)

我個人覺得 取消遞減+加入場費(分返開銅銀金白金)+新kp 計法(14-20 名1分) + 舊分數(大師10k 鑽7.2k) + 取消金銀銅混合lobby

會係最make sense嘅system
想上鑽要一萬分
大師15000
然後仲要扣分多左
真係你打埋我個份
你漏咗一個問題 就係舊制下 3區-下個牌4區實力冇分別 區分唔到
新入場費唔係個個區都加咩
玩慣左k&m係唔會識mobile點控
屌你apex m完全射唔到人 壓槍好難壓
你唔係話用翻舊分計法?
單排仲好升,搵個靚位龜到前5就加分
依家開小號玩唔龜卡銀2,日日比D銅4隊友你唔龜上唔到分
玩左場del左,電話好難做到主機既控制
我想問apex m係唔係改唔到手制啲位?
呢個計分法應該季中至季尾就會出現大師/鑽人數太少啲白金場場同佢地一齊玩俾人屠上唔到分
一下加4000分真係過份左
舊階級分數 可能我講得唔好

新入場費(每區加)+新KP計法+舊分數(4.8 7.2 10K)+冇底分
唔洗季中, 而家頂獵場仲有白金+金牌仔做養分
呢個問題早幾季已經有 家陣高rank人數少肯定仲嚴重
邊個升到完全係睇好唔好彩入到白金炸魚場
然後殺低rank會加少左分但係低rank俾高rank屠都一樣係跌咁多
每次上黎都有人打交
真好
有冇ps 今晚一齊玩
啱啱上到上銀一 玩生命線多
今季對我呢啲多時間玩嘅人黎講幾好玩
係咪淨係得我一個覺得storms point呢個地圖好垃圾,高低差大到一個點,又成日有啲狗阻住晒,咁大個地圖就冇乜車,成日跑圈跑死我深信整地圖個條友冇玩過個地圖
不嬲都覺
早兩日仲要ng rg 都係佢
逼人轉驚
你夠人3排吧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞