《Apex Legends》討論區#64 有關所有apex問題:請del game

1001 回覆
4 Like 16 Dislike
屌奶星loba Q有bug?
見對手 loba open
用兩次都飛唔到
食哂我同隊友三條槍線
duo九成都垃圾嚟
打得順嘅場多數都係3個單排
去到尾圈唔講以為自己打緊algs
其實今季好玩左啦
同班frd一齊打 好似打緊scrim咁
更加著重左溝通 團隊合作 意識
好似上季咁hea 都冇咩心打啦
冇錯啊 尾圈咁樣係好刺激係好好玩
但混戰到咁要食雞 除咗實力 都好講運氣
頭3名既分 同以外既差咁遠 但個名次可能只係用咗1分鐘就分到出嚟
繼續吹大d 一個星期玩兩個鐘上pred
一個星期pred個最低分都差好遠啦
master/pred班人 只係佢地透過每日練aim 睇片學野所練出嚟
班pred每一日練嘅時間多白金班人好多
唔好以為真係咁多fps天才
1000個都冇1個

今季係預左打耐小小先上到分
你廢咪打耐d 勁咪打短d囉
呢季競爭性大左 先完全體會到排名戰嘅意義
上季簡直嘅rank同ng一樣 打嚟有咩癮
咁想好似上季咁輕鬆上到master 建議師兄買帳算啦
之前啲season打rank都淨係周圍搵人打跟槍聲行,但係而家反而會睇下其他隊位置喺邊,掃beacon,傾下play edge定play zone,跟住個game plan玩可能有時會10分鐘都好悶無人射,但玩到好似pro player咁,個感覺好正

但係呢種玩法要成個lobby都係咁玩先好玩,而家個制度無底分仔亂玩同周圍grief人,連落地戰都少啲,season13目前我最鍾意

不過每個分段都加多左200分有啲多,我覺得100差唔多,同埋殺人遞減個分遞減得太快
https://youtu.be/mQZpGAEzX24?t=300
完美演繹到單排嘅溝通有幾辛苦
銅1打rank撞頂獵
apex好遊戲
https://youtu.be/GxniBzGr8UA
6:37個到都係 笑到我肚痛
打倒嘔血
又唔知隊友係咪聽緊你講野 佢地諗乜又唔會講
好多都雙排自己開mic唔同單排溝通唔ping嘅話根本唔會知
真,最on9兩個自己走左去自殺
呢隻game唔好玩了
恰鳩單排狗
隻game幾時有做過啲利好單排嘅patch
3人pre made黎講 今季rank遊戲體驗的確好過之前喎
不過單排就變咗地底泥 scrim又體驗唔到 上分又體驗唔到
變左要搵fd玩先有殺人既樂趣
真 要不停溝通報位 以前聽到槍聲車過去就係
佢而家個問題係點解真金銀銅可以打到上季白金鑽大師
CLS,你咁樣DOWNGRADE完人但係金銀銅都仲係可以同場玩
今季已經去左啲外國discord group搵人三排
同單排真係完全唔同體驗
老實講積分變到咁好係好,但可唔可以唔好金銀銅可以一齊排上季大師果d金牌起手,然後成個場都係不斷比人炸
新排名成功令我減少遊戲意欲
多D時間做有生產性嘅事,多謝respawn
玩北美ser成2百ping點玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞