《Apex Legends》討論區#64 有關所有apex問題:請del game

1001 回覆
4 Like 16 Dislike
Don’t cry like a baby

大家繼續
整理一次
我覺得今次改制嘅好處:
1.令到銅銀金rank變得有意義,以往唔係新手都唔會卡銅銀金。

2.令到鑽石大師嘅含金量變高,唔會好似以前咁同樣係大師/鑽石實力可以差天共地

3.無底分/增加入場分數令到玩家比較唔會troll game亂玩hot drop

唔好處:
1.單排好難打,因為依家需要同時有kill/placement先會上到分,所以rotation變得非常重要必須要有溝通。

2. 上分需要嘅時間變多,無時間嘅人會上唔到分。

3.季頭比以前嘅季頭更加難打,因為pred/master被derank到金牌+上分速度慢,所以佢地都需要更長嘅時間先可以上去。

結論:今季rank更能反映玩家實力( given玩家係well involved有付出時間心機)所以我支持

有興趣嘅理性討論下,人身攻擊單單打打嗰啲唔會再覆啦,就咁。
係係係
自己ff我打句嘢嘅態度然後就屌柒我
一直喺到跳針
咁不如講下你,一個鑽石仔有咩資格叫人季頭唔好打排位,去批評人地打機既方法
你同今日個銀2掉落銀3個個傻仔講話廢人上到去都係比人屠之類 有咩唔同?
原來呢個post鑽石/以下係無資格討論
你早講吖嘛 建議下個post喺#2加返上去
當然可以討論
只係你牙刷到叫人唔好打排位,所以想知你點解可以覺得自己叻到比呢d意見人姐
最好笑係你自己都覺得個改制差,但你仲同個支持改制個個會員唱雙簧幾好笑姐

原來季頭難打所以叫人唔好打住呢啲常識
係要大師 pred先講得 你下次一早講定
我呢個死鑽仔咪唔會再錯囉
仲有 對事不對人 你呢啲因人廢言嘅最撚垃圾
呢度追po 仲好玩過隻驚
今季咁悶
你龜圈都要搵d野睇下啦
簡單啲講s11前個rank仲唔夠說服力?
舊制鑽以上咁耐季係2-7%不等
轉返舊制加demotion已經夠篩選實力啦
撐係撐佢應該要改制 而唔係佢改制方法改到點都要盲撐
無盲撐過我都話佢新system好不利單排玩家我自己都係單排都係受害者,但我唔會因為自己上分難左就佢鬧人地個system 因為佢的確overall係好過上季

cls 受害者都唔可以鬧加害者
實力同遊玩時間不嬲都唔成正比
你可以一星期玩兩個鐘但有pred實力
又可以一日十粒鐘都淨係得白金實力
好似lol咁其實玩夠30場已經夠數據計到你實力屬於咩rank
依家情況就算有實力都要打足幾十粒鐘先升到
唔明點解整到咁撚grind都有人撐
s11之前都唔會有人卡銅銀金,銅銀金個rank基本上無意義,今季就有了
而家個rank根本係跟住班pro既建議黎改
pro梗係覺得無問題
然而有班人永遠鐘意pro講咩就執人口水尾以為係真理咁
銅又真係卡唔到
但係卡金牌你走入香港discord group都大撚把卡金牌啦
金銀銅你識行入圈已經可以上分,除左新手有咩人會卡
第一個圈收完已經得返幾隊
當今季有個大師實力既人一個禮拜玩15個鐘 最後完季得白金4
又當有一個真白金既人一個禮拜玩60個鐘 最後又係白金4
咁呢個白金4仲反唔反映出到個實力
大混戰好精彩
見唔少人話龜排名龜到10名內
好似全世界得你咁諗咁
當個個係咁諗 全部人鬥磨 最後咪好似比賽咁 變尾圈大混戰
aceu 卡白金1 tsm三條友卡鑽石 當隻game最top嗰1% 都咁卡嘅時候就知道個rank 對normal player有幾大影響啦 不過永遠有人唔埋
好事
時間都係實力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞