[WB MVP]2017-2018 NBA季前討論區(16)

1001 回覆
3 Like 6 Dislike

你當manu死既

一次第六人,4冠

廢鳩一次doy,兩冠(好大機會唔止)
未計asg 次數

都完爆啦

睇埋湧散band先

勇既危機就係不和

五六年後唔通湧仲可以有4粒星係隊

講緊即時危機

勇更衣室氣氛唔係幾好咩

啲新聞係咁陰啲陰啲造新聞話不和

一次第六人,4冠

廢鳩一次doy,兩冠(好大機會唔止)
未計asg 次數

都完爆啦

睇埋湧散band先

勇既危機就係不和

五六年後唔通湧仲可以有4粒星係隊

講緊即時危機

勇更衣室氣氛唔係幾好咩

啲新聞係咁陰啲陰啲造新聞話不和

根據塞爾維亞網站Kurir的報道,塞爾維亞Bogdan Bogdanovic已經與國王就一份3年價值3000萬美元的合同達成了簽約協議。

根據Kurir的報道,Bogdan Bogdanovic計劃在最近前往美國,加盟國王。

太陽在2014年選秀大會上用首輪27號簽選中了Bogdan Bogdanovic,隨後他的NBA簽約權被交易到了國王。

24歲的Bogdan Bogdanovic身高1.98米,是一名得分後衛,2016-17賽季,Bogdan Bogdanovic場均上場27.8分鐘,能夠得到14.8分3.7籃板3.9助攻和1.2搶斷。

點解可以簽咁大
Draymond Green在個人Instagram上傳了自己手捧最佳防守球員獎盃的照片,並總結了自己在生涯前五年所獲得的重要榮譽。通過不懈努力,Green已經從當年不受重視的二輪秀,成為了聯盟中的超級巨星。

「我還能夠說什麼呢?就在五年之前,我被所有人忽視,最終在選秀大會上落到了第二輪。」Green說道:「收起所有煩人的雜訊,努力訓練自己。現在,我已經獲得了兩次總冠軍,兩次入選全明星,獲得奧運金牌,入圍聯盟最佳陣容,再加上昨晚的最佳防守球員獎。而這一切都只是剛剛開始而已。生活會更加美好,我們也會贏得更多的勝利。」

除左踢蛋同講ON9野之外,佢真係有料既,DPOY今年係抵佢攞。

佢個故事其實真係幾勵志

如果唔係踢蛋會少好多人憎佢
講廢話同小動作其實無乜嘢

改得太遲,不自然的提腿動作今年無左

呢樣真
今季佢draw foul叫and1都無舉起隻閪腳
例行賽300勝卻只贏3輪季後賽 快艇成最失敗強隊

Chris Paul和Blake Griffin同時跳出合同,小喬丹被曝捲入交易流言,洛杉磯快艇看上去很可能在今夏徹底打破重建。而如果「空接之城」真的就此終結,那他們很可能會在NBA歷史上留下尷尬的一筆——這支快艇將成為最爛的強隊之一,他們一直在贏球,但同時卻從未算得上成功。

自2011-12賽季Paul加盟快艇以來,球隊總共贏下了313場勝利,這在同時期內排名全聯盟第3,僅次於馬刺(353)和勇士(328)。毫無疑問,這6年是快艇隊史最輝煌的6年。

但進一步剖析下去你會發現,他們在季後賽中的低迷成為了最大的敗筆。儘管擁有不俗的例行賽戰績和個人榮譽,快艇在三巨頭時期總共只贏下了3輪季後賽系列賽,而且從未突破過分區半決賽——這是無法掩蓋的硬傷。

原因只有一個

就係因為某人

例行賽300勝卻只贏3輪季後賽 快艇成最失敗強隊

Chris Paul和Blake Griffin同時跳出合同,小喬丹被曝捲入交易流言,洛杉磯快艇看上去很可能在今夏徹底打破重建。而如果「空接之城」真的就此終結,那他們很可能會在NBA歷史上留下尷尬的一筆——這支快艇將成為最爛的強隊之一,他們一直在贏球,但同時卻從未算得上成功。

自2011-12賽季Paul加盟快艇以來,球隊總共贏下了313場勝利,這在同時期內排名全聯盟第3,僅次於馬刺(353)和勇士(328)。毫無疑問,這6年是快艇隊史最輝煌的6年。

但進一步剖析下去你會發現,他們在季後賽中的低迷成為了最大的敗筆。儘管擁有不俗的例行賽戰績和個人榮譽,快艇在三巨頭時期總共只贏下了3輪季後賽系列賽,而且從未突破過分區半決賽——這是無法掩蓋的硬傷。

原因只有一個

就係因為某人

文件
禪師離開,肥瓜是否得到解放

唔係禪師教嗰陣,咪又係咁廢

jason kidd仲在陣果時,肥瓜打off ball其實都唔差
根據塞爾維亞網站Kurir的報道,塞爾維亞Bogdan Bogdanovic已經與國王就一份3年價值3000萬美元的合同達成了簽約協議。

根據Kurir的報道,Bogdan Bogdanovic計劃在最近前往美國,加盟國王。

太陽在2014年選秀大會上用首輪27號簽選中了Bogdan Bogdanovic,隨後他的NBA簽約權被交易到了國王。

24歲的Bogdan Bogdanovic身高1.98米,是一名得分後衛,2016-17賽季,Bogdan Bogdanovic場均上場27.8分鐘,能夠得到14.8分3.7籃板3.9助攻和1.2搶斷。

點解可以簽咁大

有錢冇埞洗

佢14年pick suppose而家先第四年,可以咁簽10m/y咪對其他新秀好唔公平

點解可以簽咁大

有錢冇埞洗

因為佢果份約,唔算係「新秀」約
所以簽得個價錢也不會係新秀首輪27號簽果個價錢

一年一千萬 - 歐洲最top 的球員,差不多吧
Por仔好大波

最後去邊呢
Por仔好大波

最後去邊呢

留瘤啦

點解可以簽咁大

有錢冇埞洗

因為佢果份約,唔算係「新秀」約
所以簽得個價錢也不會係新秀首輪27號簽果個價錢

一年一千萬 - 歐洲最top 的球員,差不多吧

同鄉價
Por仔好大波

平時睇成條柴咁
Bogdanovic講緊係今年歐聯MVP level, 唔簽咁大,佢唔肯過黎啦

老實講家陣傾屎有錢都未必有人黎
一個唔該打起左呢個價就超值
就算打唔起三年三千萬都唔會爛得去邊啦
Bogdanovic講緊係今年歐聯MVP level, 唔簽咁大,佢唔肯過黎啦

木狼個歐洲佬都好似係歐聯mvp
d歐聯mvp好流咁
大家點睇下季太陽個陣

木狼個歐洲佬都好似係歐聯mvp
d歐聯mvp好流咁

咁NBA水平始終係高其他地方唔只一班
仲有適應問題個D打得起既本來就唔多
今次傾屎呢件貴就貴左少少
但反正傾屎都重建一堆新仔冇咩人工壓力又有咩所謂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞