“真”高質電器傢俱討論(23)

1001 回覆
16 Like 7 Dislike
我都掙扎緊,最後揀左邊部?仲諗緊000定日立
有無人用過philips hue燈帶
會唔會好易壞
想問下有無人裝過電熱毛巾架
買錯左想平放hansgrohe focus 水龍頭(31607000,silver)
有冇Ching岩用,請留tg
肚巴做邊行?唔係冷氣師傅咩
btw 有冇tg 裝完冷氣有d野想請教下你
有咩就呢度問啦,答到就答,答唔到你去隔離有專業冷氣師傅post
或者你直接去嗰度問
想問下黑廁浴室寶 用三菱定草津好啲
本身想買咩?
呢款已經係德馬最大路果款都可以錯?
太矮用唔到
全新未拆未裝有冇興趣
想換哂屋企d燈制,但同一款分16ax,20a,32a
其實有咩分別??
有無巴絲係BBE到買過電器呢
聽日想去旺角BBE到睇
或者咩地方比較多
咁啱窗口機同抽油煙機都壞左
巴打留個tg?
買左幾樣 都ok
唔會
我個位放pan記fit啲,等緊舊雪櫃壞就換pan記。
想買抽濕機同空氣清新機,但間屋唔算好大,買二合一空氣淨化抽濕機得唔得?有無邊隻好用推薦定都係分開兩部好啲?

想問問孖支孖膠有咩問題?就咁睇係扁線 應該係孖支孖膠? 我見佢電線冇包埋一齊的 好似係兩條豬腸+1條電線 再包埋一齊

同埋電線唔夠長 所以買多條 7條22駁長有冇問題?

你睇真啲,我望落去電線就包左係銅喉度。
孖支孖膠室內用架冇防uv,室外如果曬正長時間會老化, 如果質素差可能曬幾年就gg
你見到2條豬腸下面嗰條係去水黎呀,上面嗰條就2條雪種喉+電線穿埋一齊.

好啲做法係入灰膠喉,但係有持牌人士話孖支孖膠因為散熱問題唔可以入喉,所以孖支孖膠點都fail
不過香港曝曬日子應該唔多,應該都唔使咁擔心嘅,有得揀就揀其他公司,安心啲
唔該晒師兄 我向東 應該日曬方面冇乜問題
比如圖一 我見係白色電線係兩條豬腸出邊之後再包埋 我以為係冇包添

同埋擔心1.5匹變頻 用7條22唔知夠唔夠做,仲要再加長
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞