“真”高質電器傢俱討論(23)

1001 回覆
16 Like 7 Dislike
大眼雞 LG VIVACE
煤氣 TGC Mega2
抽油 TGC EXCEL+710 / Whirlpool 4071
感謝
大眼雞用Electrolux 有大昌39個月保好過Lg 垃圾保養
抽油用富士真係好方便同唔刮手,洗嗰陣已經遠勝其他牌子
搭單問, 如果單爐頭買簡栢得唔得, TGC個單頭好貴

好似呢d 咁扁嘅, 係咪一定係煙囱式呀?
你諗下咁扁,風扇要點放,就知點解扁身一定係煙囪式啦。
睇型號而定
我見依到都係電器多
想問有無巴絲係買過松木/櫸木床
屋企要換床諗緊邊種木好
番號呢?
tgc抽油個隻好大聲
你去鋪頭試下岩唔岩先
TGC EXCEL 同 EXCEL+,有d 唔同
whirlpool 又唔敢講好唔好 但顏值高

講真 我自己都未決定 要落門市試
tgc既野都要早d問有無貨
佢斷貨起黎要等2 3個月
有無人用緊TGC隻ALI700 油煙機?
好靚仔,又只係要倒油杯
本身屋企用緊Siemens 西門子 iQ500 抽拉式抽油煙機 LI46931GB,都用咗幾年想換咗佢有乜嘢型號係適合?
呢類細機同類型黎講西門子抽風力最大
想唔同外型可以考慮bosch
吸塵機買v12定舊啲嘅ds好?
鴨記,百零蚊有,樣就唔好太大期望
大金同三菱都冇出窗口機喎。。
係見過真機好靚仔🤪
應該係我爬文但睇漏d 人講分體定窗口, nvm, 都爬多左陣, 我個list 應該會係咁

雪櫃: 三菱 mr-fc34ep
窗口式冷氣: Panasonic 非變頻
大眼仔: 金章
抽油煙機: Whirlpool AKR4071

嵌入式煤氣爐係唔係TGC 已經係平靚正? 諗緊mega2 定ST62TG, 定有其他性價比高D?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞