“真”高質電器傢俱討論(23)

1001 回覆
16 Like 7 Dislike
同樣$4000 西門子洗衣機

你地會選擇

iq500 WH34A2X0HK

iq300 WS14S468HK
(iq500 19年model,iq300就21年
正常要新款定高階好d)

定兩部都唔好
加多一千要埋乾衣
Panasonic 「愛衫號」NA-S086F1
lg
lg唔考慮啦
網上太多售後保養劣評
而且又唔係特別平
LG 個洗衣機OK 喎
真用家

當然如果下次買
一定MEILE
dyson v12 detect slim absolute extra

想問下大家呢部好唔好用?
吸塵機應該都係Dyson最好用?
有上一代, 睇你多唔多衫, 多衫就麻麻
佢呢部個水箱好細
見三菱有mij又可以細部少少, 未諗好三菱定pan
請問係咩型號?
3菱d filter年年換
P記抵玩d
如果冇咩筆直Electrolux 都好好,保養好過Lg 多多聲。
原來三菱filter要換咁密

P記3年 lhepa filter 5年carbon filter + nanoex

三菱yearly pm2.5 filter

如果以空氣清新黎講p係抵玩d
不過三菱係變頻 p記2合一無講 你預係定頻

之前睇過有d其他牌子d filter 10年先換 不過未必有離子淨化
自己搵下
抽濕機用電量唔大, 定頻變頻只係次要
pan記filter有3/5年以為三菱係類似, 咁樣比較應該會揀返p記
買左唔夠一個月,so far正正常常
可以換電,開關係上面,都叫解決左v11會壞嘅位先敢買
absolute extra又多舊電,laser 頭熄燈用好正,而且部機有detector,污糟會自動較大力啲
WD14S460HK
太遲見到個回覆
已經買左Panasonic,仲要分兩日送同裝
早知唔好貪平,買番西門子算
我見佢薄機iq300洗乾都有fluff clean
都係再貴多5,6舊水
不過我都係諗住落雨天同洗床單先用乾衣
希望部機用到5年啦
吸塵機我都係用返miele
dyson得風筒好用
宜家dyson好似自己接返黎做,冇再搵代理
同埋睇個gp你個見到吸塵機主要係v10v11v8會大量出事 v12同v15極少量問題
準備之後買v12玩下命 有問題先自己上網買parts換

想問下KDK 呢3款抽氣扇主要分別係扇前個網? 我見得中間款有電索, 左右係咪要靠開機吹起d 頁?
扇前個網係for 安全, 但係咪會減低抽風量?
大家係用邊款
飲水機phipllis 邊隻好d
add6911l
想問大家有冇蒸焗微波爐/水波爐推介?
睇緊panasonic nnds596b同toshiba nd300
有冇用家可以分享呢啲爐嘅好壞
用緊KDK電動背板, 打風時唔會拍拍聲, 幾好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞