“真”高質電器傢俱討論(23)

1001 回覆
16 Like 7 Dislike
無線吸塵機miele會唔會好過dyson?
邊隻係穩陣啲
thanks
要睇型號, OLED款都可以馬拉製
洗衣機唔主張用LG,經常因神沙而搞到漏水,佢個外缸好脆皮
同第一頁個推薦唔同既⋯
Btw 係咪指個滾筒會易俾散銀鋤爛?
我係做家電維修同家用意見一定唔同,唔係滾筒,係滾筒外面再有一個膠外殼保護,個個就叫外缸。10部漏水LG,8部都係散銀導致。
lockly開心使用中
夠靜
咁pan記二合一好唔好
你講到啲人好似特登放入洗手機洗咁
大佬呀10個有10個都係因為袋落褲袋唔記得攞返出嚟㗎啦
散銀真係自己柒
你話紙巾/收據呢d 就是但袋姐
銀仔唔裝番落銀包做咩Q
而且都2022 仲幾可比現錢
pan記二合一唔差,可以答你唔係成日要維修嘅機型
最近都揀緊家電
揀左D款
筆直都係around以下呢D款
抽油煙機就純粹見到Price.com.hk個排名而揀
雪櫃呢2隻牌子邊個好, 目前係因為外型而揀呢2隻
係洗碗機我見兩隻牌子差左成1倍價錢
有無巴打有用過分享下

洗衣機

LG 樂金 Vivace 人工智能洗衣乾衣機 (8.5kg/5kg, 1200轉/分鐘) F-C12085V2B
雪櫃

三菱 Mitsubishi MR-CX46EJ-PS 環保雪櫃 298L 蜜桃銀色
PANASONIC 樂聲牌 NR-C370GH 303L ECONAVI智慧節能三門雪櫃
抽油煙機

Fujioh 富士皇 排氣型抽油煙機 FS-700V
洗碗機

西門子 Siemens iQ300 SR23EI28ME 獨立式洗碗機 香港行貨

WHIRLPOOL 惠而浦 WSFE2B19XUKN 45厘米獨立式洗碗碟機
惠而浦 任何電器都不推薦
我電腦問題定你啲機大部份係純黑色
乜都睇唔到
得部洗衣機係黑色
我係電腦睇到圖
用apps都見到啲圖變哂黑色
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞