“真”高質電器傢俱討論(23)

1001 回覆
16 Like 7 Dislike
唔一定, 我自己就唔鍾意下下烏低身去用焗爐/蒸焗爐, 同埋如果有人用緊煮食爐又要叫佢移開俾第二個人去用焗爐

利申: 有個直立櫃裝微波蒸焗爐 + 蒸焗爐
Built-in 大部份都係 standard size
依家疫情訂水貨歐洲爐最好預半年, 其實行貨有啲款一樣都要等
呢款無底發熱線,對焗嘢有要求要注意
係。而家最後喺tvmall 買個西門子新樓用開嗰隻舊型號。有現貨都係2萬有找又有2年保養。夠用就得

Import appliances 話而家Bosch 廠仲係冇任何lead time/ delivery date 提供到
仲要唔係最新款
Ideali ecoxx 同euro direct 全部冇水貨貨,bbe 行貨就得西門子
我係買蒸焗爐45cm
我有部西門子等咗差唔多半年而家先有消息
想買60cm 座地洗碗機,想請教下有咩功能要特別留意?例如我見有人話最好可以自動開門,有3層架好過兩層?
西門子,bosch, miele邊部比教好?
利申 用緊bosch坐地45cm

主要係烘乾同碗碟架設計唔同
有3層最好,2層少左擺餐具,要用餐具籃
烘乾比較特別係bosch/西門子部分型號有熱石烘乾,其他機烘乾方法差唔多

60cm 西門子同bosch 係差唔多,
miele係另一級,舊年等太耐,睇都冇睇
miele高一級在於咩?純品牌定佢有咩特別技術?
有無師兄用過抹窗機械人有介紹? 謝謝
我自己比較鐘意西門bosch可以投射時間落地個設計 高級感高好多

洗碗機去到某個價位 功能都唔差得多
睇下佢內籠設計邊樣岩你啲
記得miele好似有突登設計個位去掛玻璃酒杯,但西門子冇
有位一定要買60cm
入埋煲個d爭好遠
想買delonghi eo32852 32L焗爐,請問有冇伏
google完都係得baby condom提過下,
youtube 0 中英review
而家fortress 15xx 好似幾抵。幾鐘意佢個下發熱線隱藏設計
主要焗野食焗肉,極少烘培,但求夠熱穩定同埋襟用。
希望有用家分享下
想問下,諗緊買洗碗機,但想知點清潔個洗碗機

例如d食物殘渣去左邊/點清理
去水喉點清潔?
你應該先過一過水,清走大型廚餘先
蒸焗爐有無推介?
諗緊買唔買pan記部水波爐好定分返開微波
大既殘渣有隔

有專用清潔劑洗喉同機
好似洗衣機咁
張相係fb group見過
黎緊買家電,想問下
冷氣(分體/窗口)
雪櫃
浴室寶
電磁爐
抽油煙機
洗衣機
抽濕機
乜牌子好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞