“真”高質電器傢俱討論(23)

1001 回覆
16 Like 7 Dislike
咁窗分係打算裝邊部?
無諗法,頭痛緊,係咪應該唔理咁多,邊部平揀邊部?
咁窗分定頻還是變頻呀
唔好意思,我唔知窗分有定頻,可能無好認真研究,只係想用最平最少野煩既機去解決佢。我只係留意有panasonic /rasonic揀但又覺得4/5千蚊有啲貴,所以上黎問下ching有無其它選擇。

3/4gs07 vs Panasonic 變頻窗分1匹 vs珍寶定頻1匹

你覺得窗分優勢係邊先
你間房好大?幾多尺?
間房好細,窗分定分體我無乜所謂亦都唔知佢同420細機比有乜優勢,咁睇法應該會買gs07,唔該哂ching。
好細其實冇得揀,一定係gs07
70尺下一定係gs07
除非你熱到32度以上
淘寶買野爛左冇仇報
呢啲?

我都打算買呢部,不過唔知邊度買平d
多數都係笨蝦蘇,
belkin 都有隻防雷係靚仔

靚仔的話
Schneider 都有幾款拖板
又唔會嘅,送到黎香港爛咗即刻影相搵客服睇下點處理,有啲會叫你寄返上去再送過隻新嘅落黎,但運費自付一來一回淨係運費都1500蚊
係TB見到有盞燈好鍾意 因為係雲石燈又一大排 要接近 3千尾 想問穩唔穩陣 會唔會好易碎 同碎左係咪影番相可以包換?
成個換就冇乜可能 就算肯換都要你退貨先得
退貨運費同稅(20%)唔會比番你
如果係局部零件通常都冇乜問題 會免費補比你

正常呢啲會有木架加固, 可以落單時再叫佢做加固
我唔知你盞燈咩結構啦
如果係一條條吊燈咁 每個部件可以獨立拆落黎
就算碎左都可以自己換 如果一件過成塊就風險高好多
一件過 成條🙈🙈🙈
我都驚運到落黎有咩事就煩
我已經飲左超過兩星期但d 水每次都仲係有小小異味點搞
試吓再洗吓個水箱?
定係你一直飲開自來水飲唔慣過濾水?
叫多幾個人睇吓佢地有冇話有異味
都係有嘅話攞部機去換啦
跟左消費者委員會推介買,用左差唔多成年都還好
淘寶連運6千幾 德馬連運8千幾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞