“真”高質電器傢俱討論(23)

1001 回覆
16 Like 7 Dislike
Yes
想問大家,如果想買部抽濕機抽間房/廳,約50/80呎,有咩牌子介紹
知道 唔該 我搵搵先。
另外,想問下屋企細細,3xx 尺,大家點睇無葉果d 直立風扇? 夠唔夠風力涼爽? 謝謝?
要記住,冇葉風扇一般定義為對流扇
唔開冷氣既情況下係要開到好大先會涼
如果呢個情況唔建議買
但如果本身都會長開冷氣,想做對流,就可以考慮
當然最大賣點係安全性,冇葉一定安全d, 特別係屋企有小朋友 / 寵物
差d 諗漏左要計埋室內溫度 唔該巴打提一提。 我無小朋友的,可能一把有葉一把無葉會靈活d
有冇座廁馬桶介紹啊最好唔好係智能嗰啲thx
dyson v12 detect slim absolute extra

想問下大家呢部好唔好用?
吸塵機應該都係Dyson最好用?
聽過人話洗衣機有埋乾衣功能既話好易會臭
係咪真事?
唔覺
用左兩年lg
Lg雪櫃聲譽如何
Tgc 煤氣爐點解3頭會平過兩頭以為愈多會愈貴
想請教下洗衣機
2-3人用 擺廚櫃底要820mm
預算五千內基本款所以買唔起miele
大舖推薦西門子同惠而浦(因為冇幾多飛到頂)
略略爬過文見連登負評惠而浦
而佢介紹嗰款西門子係纖薄版 驚會好震
請問大家有冇高見
舊屋買過
正正常常無特別
有無巴打買過hansgrohe rainfinity雨淋
唔知香港用唔用到
我都諗緊blanco 定 franke 出旺角間間都係franke 但見啲石盤質素又好似唔錯
小米吸塵機買左半年就壞左粒電,拎到維修搞左輪換左粒電,官網話收8點,但原來收7點, on99

做返feedback ,下次應該會試下買dyson
820 好似好多機都擺唔落? 我部LG飛左頂都850
所以冇咩機款揀
以上講嘅惠而浦同西門子
大家會點揀
想買NEX 水機 WHP 3000 $6-7000 果部
駁水喉 2濾芯 即凍熱水 同埋出水都快
但好似唔係好多人講
有無人用過好評/有伏?
唔該
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞