“真”高質電器傢俱討論(23)

1001 回覆
16 Like 7 Dislike
但KDK/P記熄機塊板會free fall閂埋好嘈
三菱做得好好多
係咪得中間果款係電動背板?
想問買洗衣機經price.com d鋪買穩唔穩陣?
各位ching, 新裝有一堆電器要買,以下係選項,請問有無咩意見?
開放式廚房
雪櫃:hitachi R-S38KPH 600

爐頭:Panasonic嵌入式雙頭IH電磁爐 KY-E227E
蒸焗爐:Siemens Black Combi Steam oven HS836GVB6
斜面抽油煙機:Bosch 定係富士皇好?
Bosch 90cm DWK97JQ60B

洗碗碟機:Bosch SMD6EDX57G / 美的r 800(呢個價錢平一平,而且可以洗13/15套,好吸引,請唔好因為大陸牌子鬧住,理性地為個銀包著想,係咪性價比高呢?)

廚房即熱電熱水爐:斯寶亞創DHM 6
台下過濾:3MFF100,龍頭想用hansgrohe focus可以拉出黎既,係咪無乜問題?
你有冇睇過富士皇實物 唔靚 同埋好大部 有壓迫感 同埋聽講轉咗摩打 嘈咗
CP巴,諗住買個即熱水機(無過爐功能)先飲水。諗緊有無需要裝個飲水龍頭
雪櫃MIJ太貴了,啲錢拎哂去裝修
未睇,諗住sort out啲options,再去揀,同埋設計師一早話左唔中意富士皇,所以我先搵Bosch。
雪櫃三門買三菱好d
條膠邊吸力好過日立
日立下面果格用得耐&d野放得唔好
會好易閂唔實。
其實有冇需要用到十吋先....?
正常 6吋 // 8吋都已經好夠用...
抽氣扇唔係愈大就愈好。

利:廚房用緊 KDK 6吋電索
廁所用緊 6吋普通
想問2個單頭煤氣爐係咪去TGC買最好?有冇邊間或者牌子推介?
你係邊度買都係煤氣公司裝同保養
比我裝2個單頭,我會一電一煤
煤氣擺牆角,電磁爐唔用可以放野
斜身抽油煙機好嗮位
爐頭同抽油煙機有最低高度65cm
預鬆啲會預67cm左右(因為部分牌子係爐架度起,部分係爐面)
變相要再做高啲個上櫃
而且你會冇左牆身位,我牆身裝左條軌來掛下鑊鏟,湯勺
電子鎖
Philips, 定Yale
求推薦
一定不是 粒星
唔該哂你意見,但我無做吊櫃,所以就無呢啲問題。
洗完機我自己就用緊45cm bosch座地
如果係60cm我覺得買西門子座地仲好
同bosch 差唔多,價錢平啲

而且bosch/西門子有zeolite, 烘乾溫度低啲冇咁傷碗
Push 求指教
4S 蒸焗爐評價如何?
點解?
因為屋企有D原因,幾年內兩部冷氣機打左柴,所以屋企人唔想再俾錢整同買住,有冇人巴絲試過有邊D風扇唔係掛牆式都比較涼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞