基本上台灣取消港澳條例已成定局

522 回覆
561 Like 91 Dislike
推落下一頁,屌又頁尾
你分清因果先啦。

家陣係多因種一果呀
台灣深綠搞香港深黃又想屈毛
已經喺台灣亦想喺台灣生活嘅大有人在

連登有班戇鳩仔為咗自己把口爽不停撥火只係害呢班人,你屌贏咗台灣一樣係台灣手足受。同泛民屌票,越屌越唔投泛民同樣道理

人地走唔走人地嘅事,去得台灣各自有自己理由。一日仲繼續有桑普呢種政治零敏感乞衣,同埋有堆柒頭日日屌台灣文化點又落後乜柒,如果最後令台灣手足變成杜文澤甚至鄭立式自保,係一啲都唔出奇

始終都係一句,移民去邊度係移民嘅人嘅選擇。由頭到尾得英國有道義責任。其他地方,食得咸魚抵得渴,投資涉及風險。

得別台灣呢啲準戰區/初生民族,你唔幫手打到杖,人哋都唔係真係咁想要你
咁點解唔收緊埋大陸配偶
大陸配偶唔係仲大威脅咩?
依家咁樣大細超對香港人公平咩?
其實講助攻邊夠d台灣官員媒體kol呢d真兇勁 ,又唔見你地呢班捉毛捉鬼高手上巴哈ptt開post 屌d官員媒體kol分化撚五毛?

暫時睇你地都係對個問題源頭視而不見無行動,正係上連登幫台灣手一起滅聲 ,如果唔係蠢/奶台狗就分分鍾別有用心
算啦,呢到屌吓台狗都會俾人屈毛
不如去俄烏集中po留意戰況好過晒時間喺呢啲人身上
PTT已經兩三人冇人題
唔似你哋呢啲戇鳩仔日日推
成個怨婦咁
咁我寧願攬桑普都唔想攬台灣人杜汶澤,桑普倒米一件事起碼桑普係善良,杜汶澤依啲反轉豬肚係屎,之前仲當王喜fd咁虛偽到
香港嘅,越本土就越走精面越世界仔
台灣嘅,越本土就越圍爐越排外
你以為支那打台灣會唔關香港人事?

如果我係皇帝,打台灣一定先捉撚哂你班香港反賊去做先鋒做炮灰,唔去就直接槍斃。呢樣野以前抗美援朝時已經發生過。
我又唔明點解咁大個國家機密前都唔起下王喜嗰底先
連基本資料都錯
要屌王喜大把野可以屌,偏偏搵個最得罪香港人嘅方法來屌,屌佢共匪

我又唔太肯定係咪有預謀針對港人
至少如果下定決心反鳩香港人,時間點上太柒
上個星期空心菜先去完時代革命首映

定係其實只係一堆不受控制嘅柒頭,有理無理做到最盡爭上位
原來巴打之前已經提咗, 即係啲人唔理, 繼續跟個fake news討論
都係嗰句,主動權响對家到,係要做你就做你
咁不如爆多啲,減少受害者
香港都唔係d咩崇高理想
烏克蘭抗爭都係
浪漫化抗爭都算係幾唔了解背景同社會結構問題嘅表現。

喺任何當權者眼中,呢d都只係因為平衡唔到社會各持份者利益而出現嘅群眾連動。但到最後關頭,當權者或者其既得利益集團都只會選擇對自己最有利嘅選項。
無錯 係要咁行
想走就去其他救生艇 唔好諗台灣
返工炒賣
睇港畜笑人人工低落後其實特別好笑
事實上比佢地移民一定唔止會笑台灣
係會笑埋歐美落後冇錢成世未見過港畜既銀行存款
其實台灣同大陸一樣,弱智有9成
離開自己既地方去異地生活,就忍下
冇真香港人會怪你地(被迫離開香港既香港)
其實民進黨都有幾個派係分支

我估 因為蔡下屆已經無得連任
下邊有野心既想上位既已經念盡方法上位駁表現
有理無理
最緊要聲音夠大畀人知你有做野
d真兇逼害完唔題就唔等於無事 ,好多人唔似你呢d跪地撚咁豁達嫁 ,你老婆第時比台仔屌完分分鍾你都仲同台仔道歉,人地兩三日唔屌你老婆就更加係件事完左無問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞