基本上台灣取消港澳條例已成定局

522 回覆
561 Like 91 Dislike
投資移民就驚中資
陸配就唔驚有間諜
有閪屌就可以接受
睇你投咩資
個啲小店茶餐廳之類,其實人地唔會好在乎
世界所有正常國家移民機制,都首先考慮婚配依親
就算港英當年落閘抵壘政策
都因為中港婚姻問題要開放一定單程證
你個閪肯比人屌一樣得,一樣有做陸配既資格
都係個句,婚嫁移民一定係高地位過政治難民
下下數台灣比陸配唔比自己,真係好柒
香港人一樣大把藍屍
間諜風險唔見得比陸配低
有屌支共就冇撚紀錄
即係 陳同佳事件 都係政治操作

(咁似香港政府口吻
投資移民?
有幾多真係廠佬,可以投資幾十萬坪廠房
請返三四千人去製造就業機會?
你睇下只係講有中共五毛借勢分化,已經有班人自動對號入座屌你心急到
近排有入呢類post睇既,一定認得堆名,有d鐵膽黎
你文盲?
佢講投資移民,你講乜撚嘢政治難民
反紅媒運動十萬人聲援香港
台灣實況主轉播比賽期間明知好大機會出事都借個台畀香港選手講光時口號,結果畀暴雪封殺終止合作,事後仲發聲明批評暴雪同表示唔會再玩暴雪任何遊戲

咁都唔叫撐香港人?
到到今日都要踩尻台灣落後水平低過香港,話人地點樣唔夠香港好,咁人地反感都好正常,人地係民主國家,只要多數國民唔歡迎你,佢地政府就可以做野。你唔鐘意去可以唔好去,但 踩低人地 抬高自己 呢種做法又幼稚又黑人憎
唔識移民去加拿大/uk
台灣一直係國際上請求民主國家援助
但自己就唔肯援助同樣情況既人

最終只會自食其果
咩人先會混淆香港政府同香港人
非常同意,重要盡快
你要跪喺你嘅事 唔好逼其他想企喺度嘅人一齊跪ok?

再者依家係民進黨食完人血饅頭之後想踢走香港人 唔係話你跪低人哋就會當你自己人
淨間佢地真係開翻個,以示清白就好笑
台灣啲街同大陸冇咩分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞