基本上台灣取消港澳條例已成定局

522 回覆
561 Like 91 Dislike
想問下香港有咩理想係咁"崇高"?
算啦請各位唔好再推
個政治現實已經出咗嚟
講返上海同李家超先
點解佢地個討論區版面咁醜怪?
直情要原諒埋香港警察添,成個政府包庇
睇唔明講緊咩 人地國家內政姐 台灣愈強大我愈開心
見呢d post堆到上熱門就知啦
陳時中撐到咁都覺得台灣無問題嘅人,快手自己移民去台灣。

我依家當佢東南亞地區其中一個平價旅遊地方就算。

唔係咁熟。

講得好撚啱
扮乜鳩,之前講港澳條例最撚大聲就係你老細蔡英文

而家就又話收返,咁即係當初只不過講大話
台狗真係大仆街黎
民進黨都係五毛
其實上面啲人,引用庫伯勒-羅絲模型果五個階段

「否認」:「不會吧,不可能啊,肯定是某某原因。」

「憤怒」:「為什麼又是五毛搞事」

「懇求」:「唔好中分化。」

「沮喪」:「屌,我當你朋友,原來係一廂情願。」

「接受」:「好吧!大家就彼此分開吧。」

我就係4-5之間。仲未去到5。

但上面好多連登仔仲係喺1同2。
有人做檢測做到流鼻血
然後就有班人日日出黎又香港又台灣
又呢樣果樣

連登上面係有唔少唔中意台仔既人
但下下呢啲post 推到上熱門第一就梗定唔係正常情況
同意,一到夜晚啲一毛就出哂黎
首先唔好講香港人自己真係有優越感又性,台灣人講香港人有優越感果種酸味味
其實諗深一層係。

不過,比較擔心係喺台灣投資移民嘅人點算。

排斥陸續而來。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞