基本上台灣取消港澳條例已成定局

522 回覆
561 Like 91 Dislike
唔關事,香港支那化就要取消港澳條例
由太陽花開始已經係政治操作啦,你估好似香港咁真係咁崇高理想咩,最後場運動只不過令綠營獨大
其實點解要撐台?
解放軍攻台,死既係中國人同台灣人
香港人完全立於不敗之地,同美國佬一齊食花生(just like 烏俄戰爭)
又咁講,國際視野真係好嘢咩全部人做世界仔,咪一有事就走難囉,出到去又係人哋地頭
陳時中撐到咁都覺得台灣無問題嘅人,快手自己移民去台灣。

我依家當佢東南亞地區其中一個平價旅遊地方就算。

唔係咁熟。
而家綠營自己都想同香港抗爭脫勾,叫民進黨食屎啦
其實台灣自身難保
唔明香港人點解去台灣
隨時食飛彈
仲要窮
算啦請各位唔好再推
個政治現實已經出咗嚟
講返上海同李家超先
Yes 相比班小粉綠 藍營可能更open to 香港人(同大陸人)
香港人十年前仲風光嗰陣串過碼頭咕哩 睇唔起其他亞洲城市 話台灣係鄉下落後地方
香港人去鄰近地區旅遊從來唔係以友善聞名 相反係出名奄尖囂張大支野
而家沒落咪自食其果 人地唔蘇你係正常
台灣枱面上表態支持你只係因為唇亡齒寒 大家都受中國威脅
受過教育嗰班精英 香港台灣兩地都有正常人
冇受過教育嗰班咪兩地都咁衰
冇必要將香港人美化
無錯,我好小氣,我要屌鳩班仆街
有咩講錯先
算啦請各位唔好再推
個政治現實已經出咗嚟
講返上海同李家超先
而家係台方想同香港事件脫勾,根本對於王喜已經冇人理

正如依個post 標題唔再係講王喜
但有心人士想靠王喜嚟同香港事件脫勾
你搵囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞