基本上台灣取消港澳條例已成定局

522 回覆
561 Like 91 Dislike
咁中華文族都幾可悲
一係自我膨脹,一係跪响地下
你up 乜9呀
唔計王喜單嘢
只計算台灣利益
取消港澳條利百利而無一害,唯一一害可能只係蔡政府冇咗少少道德高地

台灣本身有一班憎香港嘅人,但係更多係唔熟香港嘅人,風向講乜佢哋對香港嘅睇法就係乜

蔡政府嘅做法就係搵另一個道德高地(可以傷人嘅醫護)將香港人打翻落道德低地,留意一下2019撐香港班覺青/政府官員(陳時中etc)同批鬥王喜係同一班人, 依單嘢喺台灣搞到咁大99%係政治操作
https://www.ptt.cc/bbs/Gossiping/M.1649205049.A.839.html

好明顯取消港澳條例只係時間問題
香港人學杜汶澤/鄭立奶台無補於事
當然佢哋為生活咁做無可厚非
大家都唔好屌想喺台灣落地嘅手足跪
不過興幸嘅係香港網上輿論仲係撐王喜多
香港人仲有啲凝眾力
帶風向帶到咁低莊,你覺得仲有邊個會信?你真係當全部香港人是白痴?

就算取消港澳條例我十分支持,因為台灣都需要保障國家安全。台灣唔係香港一部分. 唔係老奉要服待你呢啲乜都上綱上線,撐王喜就等於撐香港,唔撐王喜就等於奶台既人。唔好將人當做電腦,將啲1/0 logic灌輸俾人

利申:奶台,呢個答案你滿唔滿意?
唔係台灣人 但企係台灣角度幫人諗埋野
好彩你識利申奶台

哈哈,至少隻狗奴才有申利
Ptt 八卦版 你都睇
奶台不如奶共
香港識奶好搵錢
睇下禮義廉就知
係就快啦
得個講
人治國家 繁體支那
由白色恐怖時代玩到而家 王喜好彩有香港人關心姐 台灣人被屈完全冇得出聲
唔通好似香港人咁2頭唔到岸呀?
又唔要假普選,又無能力爭取真普選,最後咩撚柒都冇,繼續做獨裁狗
由綠營有系統散佈fake news,都有人屈係中共五毛

王喜明知陽性去台灣播毒/去台灣偷用健保/奶共/由香港去台灣

以上明顯係錯,都可以由台灣媒體/綠營KOL不斷loop,即係台灣政府有組織咁去做

依啲好易fact check,都可以唔理
自己唔啱聽block撚曬就話人五毛
講真,呢類又大路又虛嘅野,個個國家都有
但如果由民進黨執政,就會做到好仆街
中共滲透台灣係事。

台灣過橋抽板亦都係事實。
請問消息來源?

搵到有關新聞都係講修定港澳條例中的第31條, 防中資扮港資入台灣

防中國大陸企業挖角是否修港澳條例 邱太三:茲事體大
https://udn.com/news/story/7331/6185891

防陸資藉港資來台 擬修《港澳條例》
https://www.chinatimes.com/newspapers/20220319000682-260303?chdtv
其實佢講因為國安所以取消
香港人會明
但係老宜家咁帶風向真係好低章
簡單嚟講就係陳時中為首深綠借意外郁鳩香港黃營
我睇到啲台仔開聲就話王喜公審王喜玩人肉
冇貼資料點撚樣公審點撚樣人肉
跟住又有班出嚟吶喊王喜英國飛台灣係為咗播毒為咗呃醫療資源
仲有出fake news屈王喜英國啲檢測造假有意播毒有心傷害台灣醫護
明顯玩到綠營fake news都出埋就唔撚係沈旭暉口中嘅五毛
而係台仔口中嘅塔綠班同綠共
有台仔喺台灣預先公佈校正回歸之後嘅真實數字即刻俾人搞
咁大權力國家機器邊度出手都好清楚

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞