基本上台灣取消港澳條例已成定局

522 回覆
561 Like 91 Dislike
咁驚人挖角
又要投資移民請兩個台灣人
自己整啲野出黎搞鳩自己?
笑死 原來港人港地講咗出嚟
咁蘇狗講嘅嘢就會變fake news
道德高地 唔CARE LA
本身D台仔都唔歡迎港人
有人民支持 怕咩
台灣呢啲地方,去玩三兩日就夠,住就真係唔好搞
我開始明點解桑普單野咁大迴響
正常一個移民無人識你邊有機會贏
原來好多人真係好易呃
所以佢地先驚

不過韓國瑜其實都示範過一次
只係當年香港人普遍企响綠營嗰邊先至無感覺
香港人走到邊都黑人僧到去邊...
勁撚到 又倒因為果
下次不如話納粹進軍波蘭
係因為歐洲唔配合被侵略?
桑普就明啦
你唔搞大佢
就係話比民進黨知
在台港人不過係政治籌碼
香港人唔會care
同支國起防火牆一樣
睇唔到當無事發生
英國加拿大唔會好似台灣咁肉酸,起馬英國加拿大無咁多red neck, hill billie, 文明好多!
唔好理佢啦
佢弱智㗎
認真,一個國家因為某西人為某族群爭取權益,過程冇犯法,純粹因為言論自由而令當地人不滿,當地人因此對某族群發動地圖砲攻擊,令到某國居住既某族群,為左要生存,就要日日話某國No1 同道歉,又或者其他海外人士,根本冇打算去某國生活,亦都比某國人地圖炮打,決定繼續罵戰落去,咁做又會令到咩事都冇做,又唔敢出聲既某族群承受後果,呢個係咩地方?你收得人入去,不過唔解決問題,話冇欠你,OK FINE,取消 who cares.
話忍嘅 咪正正係二戰前嘅猶太人
留意返係連登有人開post講到學生比人襲擊,跟住越黎越多香港人知,先傳到去黑警度

照你邏輯,當日佢哋死撚晒無人知,咪無事
廢人傻閪先會驚無得移民去台灣
我睇死嗰班移台港人十年後已經變晒做反港撚
咁又點
#StandWithTaiwan
吹咩
forgive me, 我開始對在台香港人反感……
冇話吹唔吹
流亡手足多得你唔少姐
話比全世界人知
香港人唔需要被尊重
係隨時可以出賣嘅籌碼
如果呢個就係你嘅認知,王喜同學生一樣被襲擊,台灣等同黑警,咁我真係祝你好運
咁撚躁狂,建議你及早求醫
唔好浪費口水落on9仔到啦
巴打你嘅時間值得做更有意義嘅嘢
你為生活咪忍下嘴囉,只不過唔係果度生活既人決定唔忍,竟然令係果度生活又忍果班人承受後果,呢個係咩玩法?連坐法?美國二戰果時都捉哂D日本移民去集中營,成件事都唔合邏輯,好落後。
係台灣政府
防疫大將軍 陳時中 上網帶頭批鬥
然後就屈9香港人搞事先
你真係好撚野
You stand with Taiwan
Taiwan don’t stand with you
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞