基本上台灣取消港澳條例已成定局

522 回覆
561 Like 91 Dislike
唔計王喜單嘢
只計算台灣利益
取消港澳條利百利而無一害,唯一一害可能只係蔡政府冇咗少少道德高地

台灣本身有一班憎香港嘅人,但係更多係唔熟香港嘅人,風向講乜佢哋對香港嘅睇法就係乜

蔡政府嘅做法就係搵另一個道德高地(可以傷人嘅醫護)將香港人打翻落道德低地,留意一下2019撐香港班覺青/政府官員(陳時中etc)同批鬥王喜係同一班人, 依單嘢喺台灣搞到咁大99%係政治操作
https://www.ptt.cc/bbs/Gossiping/M.1649205049.A.839.html

好明顯取消港澳條例只係時間問題
香港人學杜汶澤/鄭立奶台無補於事
當然佢哋為生活咁做無可厚非
大家都唔好屌想喺台灣落地嘅手足跪
不過興幸嘅係香港網上輿論仲係撐王喜多
香港人仲有啲凝眾力
無嘢嘅,而家知佢哋靠唔住好過再遲啲先醒悟。

其實王喜單嘢一睇就知佢哋有政治操作,不過係喺香港嘅奶台撚唔知啫。

相濡以沫 不如相忘於江湖。
喺香港都奶台真係好反智
民進黨自己都知要打咩牌先永續執政
未來只會越來越本土化
香港如果自己人掌到權一樣會收緊哂移民 呢d人地內政
已經睇出王喜呢單嘢
中共五毛國家級分化啦
一個咁鍾意內鬥又排外嘅國家
其實無未來,等二次回歸
台灣五毛呀。

大佬,諗清諗楚先至再講啦。
台灣垃圾
依啲嘢每個人都有自己決定
不過留台就要學鄭立
三十萬五毛唔係流㗎
屌你老母成個禮拜都仲講緊
哦. 台灣有五毛
香港冇五毛
佢啲本土人係咩質素
真係大開眼界

香港嘅,愈本土就愈得書多愈國際視野
台灣嘅,愈本土就愈盲毛愈封閉
仲要奶台嘅香港人真係好撚好笑
1450,邊有五毛咁平
台灣
鄉下地方自己慢慢玩啦
項莊舞劍 意在沛公。

啲大戰略家就係睇唔到。

其實我一開都中計。以為桑普佢哋搞事,
但事後睇返民進黨操作,先知原來想玩呢招,仲想食夾棍港人投資移民,即係桑普佢哋想阻止,但失敗。

最撚蠢係香港班戇鳩仔大戰略家。竟然附和民進黨。人蠢冇藥醫。

成個連登嘅智商都戇鳩仔拉低晒。
中共今次出手冇咩實際利益
到左呢一刻仲係度幻想所有野係五毛搞出黎既人究竟有幾on9….
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞