基本上台灣取消港澳條例已成定局

522 回覆
561 Like 91 Dislike
你見樓下已經有個劉仲敬信徒爭住奶
唔講 我仲以為台灣贏咗內戰
同意。
我只係唔提一提香港一樣有人跪。
一個奴隸想自由
一個奴隸聽到
淨係諗到佢走甩咗 自己就會比人打
當然打打力打死自己人先

畢竟 佢唔夠膽面對世界
真心要鬥屌的話,香港人一定唔夠台灣唻…一來中文唔夠人地好,二來又唔夠台灣人矯情,至多用英文鬥屌可以咬到佢地……最慘人地真係一個國家,一句國家政策就可以收你皮……好啦,用國家層面,英國搞緊俄羅斯唔得閒理,就算有時間都係叫你填form申請等通知……唔通你搵深圳河以北班友代表你?!
咪話撚咗
有咩可能一個本地藝人可以自己搞到咁大件事
你估民進黨自己冇喺到推咩
樓上個天真嬌仲話蔡英文係聖人添
你鍾意啦反正我唔覺得我會說服到你啲咩 喺台灣生活得好啲啦
真係笑到我仆街
一個香港二線過氣明星
就算香港點講都唔會影響到台灣啦
而家叫陳仔出嚟公開鬧
明邊個係幕後推手啦
我都唔知原來台灣執政黨係ppt
你自己講完有冇笑?
ptt可以叫陳時中出嚟
咁連登係咪可以選埋國家主席
我唔係喺台灣生活,但至少我唔會做任何會對在台港人造成負面影響嘅野
快啲過去住啦
台灣就係要你呢啲榮譽香港人啊
可能人哋過到台灣覺得自己已經係台灣人呢

但係好多人仲係愛住香港人呢個族群㗎嘛
依家人哋踩到上心口 今次跪完難保冇下次

香港人受到不公平對待 自己人都唔幫返自己人 仲談咩光復 談咩建立香港民族先
咪話笑死我 真係醫療事故過火咁簡單?
睇個後續就知民進黨借題發揮
準備趕香港人走啦
咦,啱啱唔係走住黎屌咩?做咩又扭個屎忽花又癡過黎
真,當咩都睇唔到就唔係香港人
咁同泛民唔好激嬲共產黨有咩分別
佢邊care呢啲
對佢嚟講 香港民族係笑話嚟㗎
佢根本唔相信光復 亦唔相信香港人係民族
有㗎 共產黨有比甜頭泛民
民進黨就單方面趕盡殺絕

結論係咩
就係佢地連泛民都不如
btw 係仲有其他case
連蔡英文工人住邊都比人起埋
https://youtu.be/bTnj3UWtpLY

可以睇呢條片
佢擺明知自己又會比人黃標都攞出嚟講
仲有好詳細
係。
佢哋只係一心以為跪完就會有台灣人當佢自己人。

根本佢哋想道德綁架先提香港,迫大家就範。
簡單啲講
總統大選之後
大家有幾耐冇見過菜菜子為香港發聲?
一目了然。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞