基本上台灣取消港澳條例已成定局

522 回覆
561 Like 91 Dislike
繁體大陸你估講笑
不過香港都係半斤八兩

永遠靠樹立敵人黎團結 而忽視自身問題
香港人都冇呀。
不過係變返普通咁囉。
唔再係策略伙伴。

香港人嬲大概係覺得大家係兄弟。
咁變返普通國家,咁無悲無喜。唔太上心。
台灣人的確冇任何義務要幫我哋
政治好多時候都係利益嘅博弈
同埋台灣依家都唔係特別好
兒燈班台粉/綠粉情何以堪
其實最令人反感果班,唔係去咗台灣想話事果班在台港人咩。

點解杜狗唔屌果陣垃圾,走去屌個唔係移民嘅王喜呢?
係咪杜狗唔敢得罪在台港人,就去咬個去旅行嘅王喜呢?
你幾碎
反對你意見嘅人嘅都係極權政府爪牙?
杜汶澤變左係要靠台港友好黎賺錢既商人
所以王喜件事點都衝左出黎先
桑普個啲個都要靠在台港人支持佢先有得出聲
而在台港人爭取更多話事權對杜都有得益佢梗係唔會出聲屌在台港人
亦都係點解佢埋個協會都係一樣道理
港澳條例的確立本身就係政治操作,因為當時根本無香港人需要幫
變左零成本霸道德高地

但現在香港的情況係的確好可能短時間出現過十萬人民
於是班人就開始縮

奶共的國民黨唔會幫香港
民進黨搵塔綠班郁香港人

果班狂郁香港的台灣kol係選戰時係挺菜政府
唔講真係唔知ptt係policy maker
希望香港人今次之後睇清杜狗本性何其低賤。

咪再做戇鳩仔課金俾依件無權小共產。
睇住港豬撐綠營點知想移民比人處處搞就笑死,
唔知人地理念係本土排外就只因反共就盲撐,
仲有班港豬撐歐美alt right等睇幾時中回力標
取消係好事嚟
其實歐美left or right都係一堆政棍
right會比較接受香港人,因為比較有錢,勤力,唔會搞太多野嘅族群
香港人對住left就可以賣慘, that’s it.

香港人信Donald Trump唔代表要相信歐美左或右嘅政棍
人地red neck同hillbille係美國地位仲高過你亞裔,點解香港人可以咁有自信覺得人地英國人同加拿大一定會容忍你,香港人係人地社會地位仲衰過越南人,仲去學人歧視啲redneck同hillbille,憑咩
勁似蝗蟲咁
最嘔心就係蔡英文成日借香港打政治牌

實際香港人移民過去成日攞程序拖尻ban尻香港人

係 唔好激嬲民進黨
蔡英文嗰陣呃咗人過去先,事後又唔認帳,考慮清楚嗰啲人滯留喺台灣幾耐,半天吊咁冇書讀冇工作,正正試試落地都冇只係續旅遊簽證俾佢哋繼續拖
講一套做一套之餘有咩問題係冇得投訴,你敢講出嚟就全台總動員打到你收聲,好似撩深啲依啲誤會本身係官方責任,結果變咗民間調查,你上網講啲台仔仲問你上網即刻查到啦點解要伸手,屌你老味兩邊都撩鼻撚知撩鼻都有唔同咩,台灣專業醫護唔需要知唔需要解釋,解決問問題嗰個就搞掂
分清對錯未呀柒頭皮

喺香港人眼中公審同肉搜係未發生,喺台灣人眼中王喜係喺度發動肉搜所以係公審
https://lih.kg/2959842

王喜事件謎底已經解開原來台灣仲用緊曾經拮穿腦漿嘅落後檢測方法 台仔炒車仲欠王喜一個道歉
https://lih.kg/2958153
唔知佢到底要幾傲慢先可以打得出啲咁既野
件事本身就係台灣有錯
對家唔去解決,反而出埋官方人物攻擊平民
點知又係香港人+王喜錯
死老豆陳時中話可以告鳩王喜添呀

幾撚大官威
因為我有經驗囉! 千期唔好好似台灣仔咁帢當祕吸,重要奇視越南人,你頁仆街!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞