基本上台灣取消港澳條例已成定局

522 回覆
561 Like 91 Dislike
一切都係政治操中
只係台灣食相太難睇

正如美國佬都係利用台灣 玩支那
不過唔會咁撚陰濕
講一套做一套
喺美國嘅日本人後代(NiSei), 居然因為太平洋戰爭所以比人捉去集中營. 連服兵役都要簽忠誠表, check埋你有幾Japan. 真係好笑 好快就會見到類似嘅嘢
其實邊有咁多後果
1450講到香港人殺咗佢全家咁
現實咪又係一條毒撚
或者什至比香港嘅毒撚更不堪

佢地慣咗網上恐嚇人
乜野滅絕人性嘅說話都講得出
不過只限網上
連台灣人都未必驚佢地

香港人唔慣面對呢啲痴線佬
一開頭咪會驚
之後發覺根本係廢嘅
就係一早知係癈,所以先唔收囗,既然果D係五毛,少數派,咁現實更加唔會有香港人比台灣人打囉。如果因為我地唔收囗,令到當地忍囗既人比台灣打同排,咁證明個地方有問題
台灣要保自己唔想比中国五毛狗入侵,咁好易理解嘅⋯
你放心都得啦,一定唔會因為咁取消,亦唔需要取消,吹得咁大嘅明顯唔認識時空背景,取消會帶來後續更多問題,要設限修改下條例,增加埔充加限制就夠。成日話民進黨要打香港牌,得閒就要攞嚟講下嘅話咁佢就一定要留住港澳條例。
點先會取消?到習大大攻台嘅情況咪可能取消囉

最後去唔去台灣每人自有決定,會去嘅大概唔會只會因為呢件事唔去,本來就唔去根本就有冇呢件事都唔影響你,不過開口埋口台狗動不動就標籤人舔台嘅手法又幾似曾相識嘅
其實都冇得用幾多次
佢地借今次機會都上唔到位
亞洲都係睇日本領先
佢地個涵唔得就係唔得

港澳條例係會搞,而且理直氣壯。美國制裁香港,大家都覺得美國保護緊香港架。台灣跟從美爹,有咩做錯。當然開口埋口話香港多共諜,真心仆街。

但係會唔會影響在台港人安全,其實無咩可能
你講嘅係事實 所以台灣唔係大部份香港人嘅移民首選
但香港人嗰種睇唔起人嘅閪格都係事實 人地唔鍾意你都係好正常
第一,外資一定唔去
法制根本出哂事
第二,如果台灣搞到好似bno visa咁,一定好多人帶錢去
不過佢地寧願一直窮都唔想見到有錢過去嘅人出現
王喜無啦啦入個境都俾台灣醫護插到爆肛,人又走咗去,投訴無門,流緊血都俾佢哋屈做奧客。
而台灣上下官方都包庇下屬,無就事件道歉,由陳時中帶頭屌王喜起底言語暴力(重點係連名都無唔知,點為之起底)

受傷,追究,官方死撐反咬受害人。

乜唔似港共咩?

唔話佢似支共,因為台灣依件事上同港共一樣都係寫繁體字嘅獨裁政權。
美國佬可以仲閪
不過台仔一定跪

美國民主黨時代,唔好諗住美國幫你嗰陣唔會不停勒索你
而得益嘅可以只係美國阿豬阿狗柒頭金主
所以其實要設限唔駛做到呢步
不過一單咁嘅事吹關取消港澳關係事就做多左啦
我都支持台灣取消港澳條例,雖然以後好難/唔可以去台灣旅行,但以港澳而家嘅赤化程度嚟睇,我唔希望香港變做危害台灣國家安全嘅漏洞

香港而家無哂言論自由,連免於恐懼嘅自由都無,唔希望人哋都要過同樣嘅生活。
冇話唔驚陸配係,只係人哋係國民嘅家人,傳統上一定阻力會大啲,你估人哋政府會唔想推行,可惜人哋太民主

用果想用嚟合理化非親非故嘅外國人都應該有居留權,呢個不斷喺連登重覆嘅例子都幾薄弱
本身真係針對件事去評論,而家比班台仔搞到咁大問題
最好笑佢地啲樓都賣唔清
然後屈香港人過去炒貴啲樓
大把陸配、支那式陰道入侵緊台灣啦
唔係講笑
我都想大陸射幾粒飛彈過嚟嚇下班台灣人
有冇諗過嗰幾十個ac既人其實全部都住過台灣?
冇住過應該唔會有咁深切體會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞