基本上台灣取消港澳條例已成定局

522 回覆
561 Like 91 Dislike

True
由2019年到而家都唔覺台灣人撐香港
由頭到尾只係部分人打J
好高興你睇得出個hidden agenda
‘撐王喜就等於撐香港,唔撐王喜就等於奶台既人。’
香港要續命,首先要有族群凝聚力,而依樣野需要嘅係1/0,而唔係冷冰冰,懶理性嘅logic
算吧啦,普通民眾根本唔需要呢樣嘢,想行返精英教育條路就會欠缺本土視角,你以為有得兩全香港人全球最多國際視野,而家咪好囉
粵咩族呀 有返小小國際視野 叫自己地球人啦
移民台灣既港人最好有番d骨氣早d醒覺離開中文comfort zone, 英美加澳肯定會係更好選擇, 留係台灣以後都係比班on9針對,希望唔好個個低頭做人變奶台狗 勿忘移民初衷

唔係講笑
打起上黎真係會當香港人做中國人處理
台仔無當個香港自己人 自作多情到一個點
一來香港對佢地嚟講就係中國一部分,佢哋唔當自己係啫,唔等於都覺得你唔係

二來都唔係自己人分what 化呢?

最撚白痴係睇到成班人去奶台,都唔幫苦主自己人,唔理五唔五毛啦,只係睇杜狗都已經覺得on柒鳩,都廢撚事再理

比人對爆個鼻,被對果個仲要比人屌,仲要比香港自己人屌 就算真係有五毛,但唔覺得跟風果班人係少數
可能啦
但係亞洲地方咪又係講錢
尤其今次證明咗只要少少失勢就會俾人踩多幾腳
咁適合搵錢嘅skill set 就好重要
錢唔係真係咁易搵得返架,師傅。
桑普只係幫倒忙。

睇番佢地背景,唔排除佢哋係整個操作既一部份。
出現了
班傻仔其實花少少時間去睇下綠營d官同kol講過d就知咩事,佢地有份帶風向。

仲有班台灣人,如果佢地唔係憎香港人,點會比班5毛推一推就湧晒出嚟啦不過算啦,d人唔想面對,咪由佢地繼續幻想同台灣人好fd囉
一定會 香港人一向係最好嘅洩憤對象
唔奶台唔代表支持中共
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞