基本上台灣取消港澳條例已成定局

522 回覆
561 Like 91 Dislike
到取消嗰陣班捉毛撚咪又係繼續洗自己腦到時佢哋會覺得係中共五毛搞事先導致港澳條例被取消
D醫師先最恐怖 完全無視自己專業身份講埋D冇邏輯嘅野
一開呢個post又係同一堆blocked user
睇化晒,入嚟痾個尿走就算
我諗緊班撚屌同支那人話想屌烏克蘭女然後啲同類比人報復有咩分別
部分連登仔仲係不願面對,台灣只不過係有利益先撐你,果時佢要選舉,咪講啲野撐下你囉,唔係以為真心支持你香港啊?
陳時中講得果番說話即係代表緊成個執政黨都係呢個諗法,包括蔡英文,如果唔係佢邊敢講啊,算啦,香港係condom黎咖咋,有用咪戴囉,用完就掉,就係咁簡單
台灣一收緊個移民準則果下已經露晒底,做過政府唔得,做過中資機構又唔得,做過政府都算,中資都計真係明係有心搞鳩你,睇下恒指成分股幾多中資機構,佢地係香港請左唔少人咖
其實最撚簡單大事化小就係啲醫護出嚟解釋返台灣撩得入啲同外國唔同,但係台灣嘅官方到民間都冇
咪就係佢
搬起石頭砸自己的腳,不嬲都係国粹

只係個石頭有啲俾在台手足受

咁佢国不嬲都係互害社會
講黎講去
好多人根本太單純去了解台港關係。
以為台港關係就係香港抗爭者 vs 台灣人

大佬,香港都至少有藍黃紅三種持份者。
台灣更加多,綠營藍營入面都有好多流派睇法,簡單講就係各為其主。當你企係每一個持份者道諗,佢地藉住呢件事可以攞到幾多著數,你就知道點解風向係炒到件事咁大。

根本一早超越晒咩野台港關係,就正如蔡英文一樣靠呢樣著數上位。但點解我地大部分人都仲撐佢,係因為我地都為自己香港處境著想,去選擇撐其中一方。如果係一個非洲小國選個撐共定撐西方嘅總統,我地根本就唔會理,甚至唔覺得關自己事
佢地眼中只有保住陳鬧鐘
已經變到宗教崇拜
即係為咗依班人
可以由得其他香港人俾人恰到上心口
見證陳時中依d做官嘅咁仆街都唔屌得
屌過呢樣野好多次
陸配係比一個台灣人中出享受過
你香港人點同陸配比?
屌你老母臭閪 一味就淨諗福利 老撚馮比你架 死撚開啦
陸配6年先有得攞身分證,香港人最快1年
開放叫雞好過啦
要下體思考唔係問題,起碼享受多啲先
求其見到有條友開個petition 就話已成定局
老老柒柒 香港咁細地方 可以同倫敦 紐約比嘅金融中心
好難唔串 不過財大氣粗嘅係老一輩多 讀唔成書都有向上流機會

不過衰敗都必然嘅事 中國唔想隻金雞繼續生蛋
依d講法真係同支那人無乜分別

睇返發覺cctoy/奶台/杜狗都係類似想法。
為咗自己可以跪得舒服,就唔想其他人企。
迫人陪佢一齊跪就用香港人身份,叫你咪害同鄉。
但明明佢哋跪就係因為唔想再做香港人

咁點解仲要顧你跪成點。大家都無交集,又無欠邊個。
你當人係雞
人地台灣既移民政策就唔會係咁睇
婚嫁依親高地位過接收政治難民
呢個係必然邏輯
人哋水平低嘛,又何必同人哋個官同樣見識

如果人哋真係落後,咁選擇得去人哋度就係要跪住食飯,唔係邊有歌唱 極不願做二等公民

現實係自己地方做三等公民,大把人跪住都要走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞