究竟香港幾時先可以消除「左行右企」呢種on9觀念

551 回覆
109 Like 973 Dislike
公路都有分快線慢線
如果右邊有個廢佬出電梯時,企左係出口,而且佢後面全部人企晒兩邊,咪會人踩人lo
屌 最快就兩邊行啦
話無分別班友係無搭過地鐵定點撚機

真係未試過遲幾秒無趕到嗰一班,然後遲半個鐘到?
505輕鐵無追到,下一班10分鐘後
西鐵無跑電梯,下一班4分鐘後
東鐵已經無得衝,下一班7分鐘後
k巴又無跑到,下一班十幾分鐘後
定你班撚樣好似林鄭咁,唔搭地鐵?

見到真係就走既話,其實兩邊d人都會一齊行
未見到班車走就話一兩秒重要既唔該平地行快兩步
同埋你用0秒轉車既時間黎預出門口,識著你真係慘

你幾耐無搭過?平時預開個零鐘定點? 你去到個站見到下班幾耐都知你係啱啱走咗架車定點樣啦, 關咩平地事啫? 你未上到扶手電梯頂你都唔會見到班車係就開定點樣啦。 咁係唔係係咪都要行快啲呀?

明唔明白,除左你真係見到部車先衝過去,你未見到部車之前既一秒,係同你早出門口既一秒係一樣,自己唔守時係度賴其他野
成班小學雞都無進步喎

由高登 講到 連登, 都仲有成班 on 9 無視啲研究同理據

一味企硬話兩邊企 會係阻撚住一小撮人行

明明自己先係自私嗰個又走去老屈兩邊企既係自私

連提升整體率既概念都無 就見到你班垃圾係幾撚咁自私

兩邊行慢過兩邊企
比數據比研究喇柒頭

收嗲啦 白痴仔, 從來無人關注 兩邊行 呀
你自己離題走去討論 兩邊行 做乜鳩啫
咁不如你講埋 兩邊跑啦 , 白撚痴

又話要效率又話快
兩邊行竟話冇人關注
一句駁唔到咪算囉柒頭
講數據,含撚喇

兩邊行同行樓梯有咩分別呀
扶手電梯就係為左唔行都可以上到去呀嘛
含撚啦

你都識講啦
咁你唔行咪企右手邊囉
左手邊行關你撚事呀
成班小學雞都無進步喎

由高登 講到 連登, 都仲有成班 on 9 無視啲研究同理據

兩邊行慢過兩邊企
比數據比研究喇柒頭

又話要效率又話快
兩邊行竟話冇人關注
一句駁唔到咪算囉柒頭
講數據,含撚喇

係咁講兩邊行係咪真係以為自己好風趣,好幽默?

兩邊行快過兩邊企你又認
係你地話左行班人自鳩私
姐係你地話兩邊企又唔撚風趣既
戇鳩

兩邊行仲整扶手電梯出黎做乜
個腦諗乜野架
你老味你明唔撚明遲1、2秒可以miss 左班接駁車,分分鐘等成10分鐘

早d 出門口?已經日撚日OT到仆街想瞓耐少少姐

你又明唔明呢啲係講緊運氣,無左班車就瀨嗰十零廿秒分零兩分鐘

說得對,即便自己駕車,也不能假設所有交通燈都是綠色,所有前方車輛都以最高時速行駛。即便搭計程車,也不能假設一下樓就能馬上截到車。上班路程根本就是一個range,不能假設每次都能剛好趕到接駁車。

不守時就要承認自己不守時,不要推卸責任。

d有冇睇
如果話建議所有人並排咁行,兩邊都要行,你點諗?

個個人需求都唔同,朝早行快兩步快1分鐘,趕到就關門個班車快多兩分鐘,轉車個陣又等少兩分鐘,前後已經5分鐘。

你知唔知5分鐘做到幾多嘢?
Precise D講,你唔知時間幾寶貴?

你以為個個都$32 一個鐘,5分鐘價值$2.6?我提早5分鐘到公司回多兩個email唔好?

操你媽的就不會早五分鐘出門嗎?
常常拿日本當例子,日本人會遲到嗎?他們這麼守時,是因為永遠早出門,有緩衝時間。

要留咁多時間做所謂嘅Buffer 浪費晒啲時間嚟遷就一個低效率嘅交通系統 竟然會有人覺得冇問題
成班小學雞都無進步喎

兩邊行慢過兩邊企
比數據比研究喇柒頭

又話要效率又話快
兩邊行竟話冇人關注
一句駁唔到咪算囉柒頭
講數據,含撚喇

含撚啦

你都識講啦
咁你唔行咪企右手邊囉
左手邊行關你撚事呀

要最快咪兩邊行囉
咁你又唔撚肯
又要唔郁又想快
就叫全世界陪你企唔準郁
殘廢架你
成班小學雞都無進步喎

兩邊行慢過兩邊企
比數據比研究喇柒頭

又話要效率又話快
兩邊行竟話冇人關注
一句駁唔到咪算囉柒頭
講數據,含撚喇

含撚啦

你都識講啦
咁你唔行咪企右手邊囉
左手邊行關你撚事呀

上面講左 自己追
成班小學雞都無進步喎

兩邊行慢過兩邊企
比數據比研究喇柒頭

又話要效率又話快
兩邊行竟話冇人關注
一句駁唔到咪算囉柒頭
講數據,含撚喇

含撚啦

你都識講啦
咁你唔行咪企右手邊囉
左手邊行關你撚事呀

要最快咪兩邊行囉
咁你又唔撚肯
又要唔郁又想快
就叫全世界陪你企唔準郁
殘廢架你

係咪真係以為自己好風趣
你有冇諗過排到仆街 係因為啲人四面八方咁湧入條電梯?
近近地去台灣日本望下人地會唔會咁

True
同埋點解左行右企同左右企係分得咁死
大佬你真係塞到清唔到而左面又空晒既自自然然會有人企左面架啦
當你十個有3個想行7個想企
咁你果3個行完淨低果7個想點搭咪點搭囉
無奶油咁都有得慢過左右企掛
成班小學雞都無進步喎

兩邊行慢過兩邊企
比數據比研究喇柒頭

又話要效率又話快
兩邊行竟話冇人關注
一句駁唔到咪算囉柒頭
講數據,含撚喇

係咁講兩邊行係咪真係以為自己好風趣,好幽默?

兩邊行快過兩邊企你又認
係你地話左行班人自鳩私
姐係你地話兩邊企又唔撚風趣既
戇鳩

個腦諗乜野架

想快你唔撚行樓梯?
又想唔郁又想快
就迫人陪你企
奇鳩怪架喎你
樓主食少d阿活既話 香港有救
一定開聲屌
再唔行就格硬sip

地鐵啲梯 你行同企其實有冇快到10秒?

俾我屌嗰陣再問我

兩邊行慢過兩邊企
比數據比研究喇柒頭

又話要效率又話快
兩邊行竟話冇人關注
一句駁唔到咪算囉柒頭
講數據,含撚喇

含撚啦

你都識講啦
咁你唔行咪企右手邊囉
左手邊行關你撚事呀

要最快咪兩邊行囉
咁你又唔撚肯
又要唔郁又想快
就叫全世界陪你企唔準郁
殘廢架你

係咪真係以為自己好風趣

其實你係咪真係駁唔到就話人風趣
一定開聲屌
再唔行就格硬sip

俾我屌嗰陣再問我

我一定企右邊

個腦諗乜野架

算啦, 個雲雨 on 9 到無人有, block 撚左算

佢自己離撚哂題, 仲以為自己有道理

講到冇block到你咁
一定開聲屌
再唔行就格硬sip

俾我屌嗰陣再問我

我一定企左邊
你老味你明唔撚明遲1、2秒可以miss 左班接駁車,分分鐘等成10分鐘

早d 出門口?已經日撚日OT到仆街想瞓耐少少姐

蝴蝶效應班友識條撚咩
同埋點解左行右企同左右企係分得咁死
大佬你真係塞到清唔到而左面又空晒既自自然然會有人企左面架啦
當你十個有3個想行7個想企
咁你果3個行完淨低果7個想點搭咪點搭囉
無奶油咁都有得慢過左右企掛

其實都係 我諗大部分人講緊都係繁忙時間
一大班人明明行得好順 中間俾個廢老/on9仔企定定阻住成條電梯流動

你唔繁忙時間我理鳩你瞓係度搭啦 有人趕先讓一讓咪得囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞