究竟香港幾時先可以消除「左行右企」呢種on9觀念

551 回覆
109 Like 973 Dislike
我都唔明點解有人會話企會行得快
有冇諗過慢車行快線
又有冇諗過行人路全部人一字排開咁慢行唔俾你上前o個種感覺?

根本企o個o的人一o的都唔趕時間
你既然唔趕又阻住晒
實質上你係一個名副其實奇實o既PK o黎
咁我趕住搭車你讓唔讓到比我過
其實扶手電梯度行根本就危險,因為扶手電梯可以突然急停 ,扶實企定一定穩陣過你行緊,所以係安全考慮。咁鍾意行點解唔行樓梯?
其實扶手電梯度行根本就危險,因為扶手電梯可以突然急停 ,扶實企定一定穩陣過你行緊,所以係安全考慮。咁鍾意行點解唔行樓梯?

我要快快大撚晒

人廢咪一撚樣

行街都有危險
留係屋企一定穩陣過你行街
咁鍾意安全點解唔返你老母個西到
左右都企一定係整體效率高 係人都知啦
但岩岩有位師兄講左

右企係: 唔趕時間( 慢對佢黎講value 不大
左行: 趕時間 ( 行左 快d 到頂 慢 value 對佢黎講好大

成日講效率 我都知你呀媽係女人啦 但實際係唔係個個都趕時間?

兩邊都排曬人 好正常兩邊都會企 唔會行 係有效率 咁趕時間果班人呢? 唔洗理佢地? 關係到心理上問題
唔好咩都效率大曬
上電梯經常性塞係右面
左面有人行不過唔算多

你隻廢眼睇唔到幾多撚樣係左手邊cut線入右手邊

最後,搞到右面再塞
我都唔明點解有人會話企會行得快
有冇諗過慢車行快線
又有冇諗過行人路全部人一字排開咁慢行唔俾你上前o個種感覺?

根本企o個o的人一o的都唔趕時間
你既然唔趕又阻住晒
實質上你係一個名副其實奇實o既PK o黎

樓主意思係左手邊大把位
啲人寧願塞係度等右手邊都唔利用埋左手邊
如果用左就唔會有人龍
到時條電梯就會空
好難啦,絕大多數香港人都係自身利益行先,理鳩得你咩整體效率
睇下啲負皮數就知
有樓梯喺隔離既話電梯兩邊企都冇所謂,但好多時淨係得電梯就應該讓一邊俾趕時間啲既人行
上電梯經常性塞係右面
左面有人行不過唔算多

你隻廢眼睇唔到幾多撚樣係左手邊cut線入右手邊

最後,搞到右面再塞

重點係香港人唔識排隊
成日插隊
睇呢個post 成班五毛一齊出動
根本兩邊企就全錯

拋開電梯維修唔講
話兩邊企,會快啲,大眾會受益個啲人
咁你兩邊行咪得囉屌你

乜撚野唔比人企?咁你又唔比人行?
叫我早幾分鐘出門口兩邊企?咁你唔遲幾分鐘出門口兩邊行?

唔好講乜撚野省體力啦
你要趕時間,又要唔行,又要無體力
你都識講啦,早d 出門口囉柒頭

樓主落左黎香港幾多日?
拎左行街紙未呀支那狗

行街都有危險
留係屋企一定穩陣過你行街
咁鍾意安全點解唔返你老母個西到

呢個類比好有道理
樓主落左黎香港幾多日?
拎左行街紙未呀支那狗

呢個post 真係好多大陸人同五毛
好難啦,絕大多數香港人都係自身利益行先,理鳩得你咩整體效率
睇下啲負皮數就知

香港人好趕時間 遲1分鐘返工會死
一條向上既電梯我計過就算行唔會比企快多過10秒,自此之後我都係企番唔行,好撚多人仲on99咁行,痴撚線,死奴隸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞