究竟香港幾時先可以消除「左行右企」呢種on9觀念

551 回覆
109 Like 973 Dislike
因為左行右企,次次搭地鐵一落車就排隊排到仆街

就算比你行又會快到幾多,好心班人就兩邊都企哂佢啦,塞住哂
push
兩邊企係平均 快姐
咁趕時間個班點算?
早d 出門口?
正確企法係企中間
好似係
你有冇諗過排到仆街 係因為啲人四面八方咁湧入條電梯?
近近地去台灣日本望下人地會唔會咁
正確企法係企中間
好似係

細個睇tvb
禁止班廢老繁忙時段搭地鐵仲好
如果冇塞車,左右都企人呢?
兩邊企係平均 快姐
咁趕時間個班點算?
早d 出門口?

你一條梯行vs企快唔快到10秒
比你真係快到10秒再6條梯早一分鐘夠未
唔慣就死番大陸啦

排隊會比班仆街打尖
打尖班撚樣上曬去,第二班車又黎
無限loop到有班車少人先有得上
利申次次都排隊
兩邊企係平均 快姐
咁趕時間個班點算?
早d 出門口?

你一條梯行vs企快唔快到10秒
比你真係快到10秒再6條梯早一分鐘夠未

一分鐘足以影響趕唔趕到個班車喇ching
兩邊企係平均 快姐
咁趕時間個班點算?
早d 出門口?

有無諗過係後面排隊嗰班人入面亦有人趕時間
兩邊企哂咪疏通得快啲囉
就算比左邊你行 你都係快得嗰一兩分鐘
表達得有啲1999,唔知你明唔明
死番大陸啦 大陸仔

日本人一樣係咁

港豬係鍾意快你一個身位上電梯 自覺快左一秒就係一秒

其實好撚 on 9

take the least possible advantage根本就係華人劣等dna

排隊會比班仆街打尖
打尖班撚樣上曬去,第二班車又黎
無限loop到有班車少人先有得上
利申次次都排隊

即係主要問題係排隊嗰到
企哂兩邊咪解決得快啲
Can't agree more

搭親地鐵見到咁一定企係左邊唔行 吹呀 成班on9塞住哂係個梯口 腦都唔撚用
應該全部人都要行,唔好企

港豬係鍾意快你一個身位上電梯 自覺快左一秒就係一秒

其實好撚 on 9

去過東京未 日本一樣係咁 仲繁忙過香港
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞