究竟香港幾時先可以消除「左行右企」呢種on9觀念

551 回覆
109 Like 973 Dislike
死番大陸啦 大陸仔

日本人一樣係咁

on9 針對問題而提出意見就比人話大陸仔
日本還日本,香港一定要跟足哂?咁車廂入面啲人傾電話你又有無屌佢地
因為左行右企,次次搭地鐵一落車就排隊排到仆街

就算比你行又會快到幾多,好心班人就兩邊都企哂佢啦,塞住哂

根本就係你班想企既人塞撚住曬
同埋睇下現實情況啦 朝早返工D撚樣唔撚左行右企 結果企曬2邊都係塞撚住曬D人 仲要塞得多左人係電梯口
兩邊企滿效率高好多
有時電梯慢 人會塞住排隊等下一格
行既其實應該行樓梯
咁行真係快過你 事實來
依家話題講過 嘈過好多次

次鳩次都係有班自我中心撚 話兩邊企就係蝗狗, 亦有人話兩邊企係自私

根本英國之前已經做左研究, 話最理想就係繁忙時間兩邊企 , 效率最高
你地班on9 繼續自圓其說啦

巴打好波 果班成日自以為自己好撚醒 好撚正直既港豬真係好撚on9

中國狗 蝗不得好死
不論左右全部都要行!
你有冇諗過排到仆街 係因為啲人四面八方咁湧入條電梯?
近近地去台灣日本望下人地會唔會咁

港豬係鍾意快你一個身位上電梯 自覺快左一秒就係一秒

其實好撚 on 9

去過東京未 日本一樣係咁 仲繁忙過香港

日本係咁咁又點? 姐係日本就唔會有問題既?你都on99
兩邊企係平均 快姐
咁趕時間個班點算?
早d 出門口?

你一條梯行vs企快唔快到10秒
比你真係快到10秒再6條梯早一分鐘夠未

一分鐘足以影響趕唔趕到個班車喇ching

on撚99 趕唔趕到車根本random
得一邊企人清人清得幾慢, 一大班人上唔到車,趕時間自己坐的士
兩邊企滿效率高好多
行既其實應該行樓梯

有平排樓梯我一定行
但屌你老母 啲人咪又係唔識左上右落阻鳩住
兩邊企滿效率高好多
行既其實應該行樓梯

左右一齊行效率高好多,
企既其實應該去搭
兩邊企係平均 快姐
咁趕時間個班點算?
早d 出門口?

樓豬戇尻到以為個個人嘅需求係一樣
事實下有班人只求出街行下散心 慢慢妹下妹下都無所謂 而有堆人趕到仆街

你趕做咩迫其他人同你一齊趕,成條梯讓條路比你行,洗唔洗九龍塘開條快線路比趕轉車d人?on99
單從效率計就梗係企晒兩邊
問題係有啲人想行隔離又冇樓梯咪慢
個人覺得無樓梯既時候一邊行一邊企好正路
你話行果班貪一兩分鐘
咁你企果班企得都唔志在時間架啦,使咩企晒兩邊 趕時間咪去行果邊,各有各搭,河不犯井
兩邊企係平均 快姐
咁趕時間個班點算?
早d 出門口?

事實下有班人只求出街行下散心 慢慢妹下妹下都無所謂 而有堆人趕到仆街

你趕做咩迫其他人同你一齊趕,成條梯讓條路比你行,洗唔洗九龍塘開條快線路比趕轉車d人?on99

日本真係會自動自覺縮埋一邊
兩邊企係平均 快姐
咁趕時間個班點算?
早d 出門口?

你get錯? 你弱智?

成條電梯開條路讓比趕既人行
右邊排到仆街被迫行左邊 你低能?
單從效率計就梗係企晒兩邊
問題係有啲人想行隔離又冇樓梯咪慢
個人覺得無樓梯既時候一邊行一邊企好正路
你話行果班貪一兩分鐘
咁你企果班企得都唔志在時間架啦,使咩企晒兩邊 趕時間咪去行果邊,各有各搭,河不犯井

個問題係繁忙時間清唔晒d人 塞埋一舊
大局觀問題

同埋睇下現實情況啦 朝早返工D撚樣唔撚左行右企 結果企曬2邊都係塞撚住曬D人 仲要塞得多左人係電梯口

有無諗過受眾嘅數目
左行嘅人快少少 結果影響後面嘅人要排隊
如果兩邊都企,就算要排隊,嗰班人都會快過左行+後面排隊嗰班人
九十年代無呢樣野,其實呢樣野都算係政府拎黎保護自己既招素黎

有無諗過受眾嘅數目
左行嘅人快少少 結果影響後面嘅人要排隊
如果兩邊都企,就算要排隊,嗰班人都會快過左行+後面排隊嗰班人

一定快唔到10秒 一定行唔到6條梯咁多
咁就慳左少眾既一分鐘 好撚值錢
行係快好多囉on9
屌你咁兩面一齊行最快呀on9關你撚事
遲到一秒扣人工就真係多得條梯唔少
英國研究
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞