究竟香港幾時先可以消除「左行右企」呢種on9觀念

551 回覆
109 Like 973 Dislike
全世界好多大城市都係咁,包括日本
全世界好多大城市都係咁,包括日本

全世界仆街所以香港都要仆街
有樓梯喺隔離既話電梯兩邊企都冇所謂,但好多時淨係得電梯就應該讓一邊俾趕時間啲既人行

自私有咩問題?先入為主覺得自私必然係惡先有問題
冇人屌港鐵應該起多兩條扶手電梯?
香港人最鐘意內鬥

請問如果香港D地鐵站咁細又起好哂
要係邊D位插多兩條電梯落去

你呢啲咪奴性重囉
港鐵一年賺咁多錢 有冇唸過點疏導人潮先
有冇請專家研究過呀? 冇呀嘛
最叻就係請啲濕鳩返嚟維持秩序囉
其實返大陸幫到你地啦
成班支那種咁睇唔起香港仲沖落黎做乜柒
兩邊企果啲戇鳩有無諗過
你落車要排咁撚耐隊係點解?

係你地成班都唔撚肯行,結果咪塞撚住左自己囉

唔係想快既話,你嘈啲咩呢?如果地鐵無人搭,你估你會唔會開呢個post

唔介意慢的話,你咪排下隊囉
做咩要懶係正義呀大眾利益呀搬啲數據出黎呢,乜鳩野早啲出門口呀

為左大眾利益點解又唔會考慮下多d 人行左邊呢?

根本就係你地懶,唔想行又想快
on9 我都一定企左邊
自己睇國際扶手電梯標準
都係2邊企
on9 我都一定企左邊
自己睇國際扶手電梯標準
都係2邊企

阻住返工
on9 我都一定企左邊
自己睇國際扶手電梯標準
都係2邊企

阻住返工

有啲人唔鐘意企
咁趕時間咪行囉 on99咁排隊企仲乜鳩
on9 我都一定企左邊
自己睇國際扶手電梯標準
都係2邊企

得個講字
呢種人一係就死毒撚唔出街
一係就一定唔敢做
一係就肯定俾人屌硬,然後靜靜雞收皮
為左增加效率唔係應該拆晒電梯做樓梯咩

趕時間嘅可以9秒9跑上去,唔趕時間嘅咪慢慢散步囉,我敢擔保帶頭嗰班一定快過電梯

不過前提係要劃分快慢線
應該兩邊都行分快慢線
行唔郁就去搭
咁算夠效率
利申趕唔趕時間到會行

我左企快啲嚟屌柒我

我左企快啲嚟屌柒我

人都無個得鳩閒理你左企定右企咩
係影就影幅你左企後面d人俾你塞住晒啦

我左企快啲嚟屌柒我

放工時間6點幾,呢條梯係尖沙咀站月台上返出閘機最撚多人用果條嚟,連月台助理都勸乘客盡量用第二條梯上返出閘機,你咁講只顯得你無知

我左企快啲嚟屌柒我

放工時間6點幾,呢條梯係尖沙咀站月台上返出閘機最撚多人用果條嚟,連月台助理都勸乘客盡量用第二條梯上返出閘機,你咁講只顯得你無知

咁撚多人咁繁忙條梯人都唔多個
條鳩條梯都一鳩樣樣架啦 差你噏架姐

我左企快啲嚟屌柒我

你咁撚蠢我教埋你點影又點話
你等真係有d柒頭大陸佬廢老企左係左手邊 真係塞鳩住晒𠴱陣先影後面俾你塞晒嘅人啦
左企撚真係無撚腦
你行快個幾秒已經趕到一班車啦
你好個趕時有架車黎睇下塞撚住你
唔想行搭lift啦 咁多時間
負皮
趕時間 行樓梯 搭的士啦傻閪
我係要企左邊塞尻住你 吹尻脹呀 屌你老母
Can't agree more

搭親地鐵見到咁一定企係左邊唔行 吹呀 成班on9塞住哂係個梯口 腦都唔撚用

其實世界各地都有呢個文化 包括美國日本 你係覺得全人類on9 你好醒?

我左企快啲嚟屌柒我

你咁撚蠢我教埋你點影又點話
你等真係有d柒頭大陸佬廢老企左係左手邊 真係塞鳩住晒𠴱陣先影後面俾你塞晒嘅人啦
左企撚真係無撚腦

褲褲好波
前後幾級都無人仲好意思話係放工時間最多人 相都唔撚識影剩係鬼鬼鼠鼠向下影梯級,係就舉高部機成條電梯影哂啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞