究竟香港幾時先可以消除「左行右企」呢種on9觀念

551 回覆
109 Like 973 Dislike
學日本左企右行囉
成班小學雞都無進步喎

由高登 講到 連登, 都仲有成班 on 9 無視啲研究同理據

一味企硬話兩邊企 會係阻撚住一小撮人行

明明自己先係自私嗰個又走去老屈兩邊企既係自私

連提升整體率既概念都無 就見到你班垃圾係幾撚咁自私

兩邊行慢過兩邊企
比數據比研究喇柒頭

收嗲啦 白痴仔, 從來無人關注 兩邊行 呀
你自己離題走去討論 兩邊行 做乜鳩啫
咁不如你講埋 兩邊跑啦 , 白撚痴

咁又唔得咁講 理性啲啦
應該(一邊vs兩邊 x 行vs企vs跑) 咁多個可能性都應該要討論
但點解少啲人想兩邊跑? 因為要計埋體力cost囉
唔係好幾年前研究過企實兩邊係快啲咩
個trail 係倫敦holborn站做, 唔比人行
(香港 倫敦 stockholm 地鐵同一個集團)

話因為當一邊有人行時, 會好似塞車咁因為骨牌, 少少動作就會做左好多lag

個研究上年出架

班人又走去無視囉

佢地永遠企硬 , 唔駛參考其他意見 , 之後就屌其他人係共狗五毛

肯撚定成個運輸系統快左
學日本左企右行囉

好好笑?
九龍塘站成堆on9強國人2邊都企
但都係排到仆街

中環站左行右企
但成個流程係smooth 嘅
從何得出兩邊企會快啲
最多係叫公平啲
大家一齊慢
等嘅時間一樣姐
行都可以慢過企?

右邊排到仆街左邊無人行喎,係咪好耐無出街

其實針對左面空依個情況應該同繁忙時間分開計
所以正常如果唔覺意企左面都唔一定行,係睇後面有冇人,有就行,冇就企
成班小學雞都無進步喎

由高登 講到 連登, 都仲有成班 on 9 無視啲研究同理據

兩邊行慢過兩邊企
比數據比研究喇柒頭

又話要效率又話快
兩邊行竟話冇人關注
一句駁唔到咪算囉柒頭
講數據,含撚喇
成班小學雞都無進步喎

兩邊行慢過兩邊企
比數據比研究喇柒頭

又話行果邊D人係自私 連提升整體率既概念都無
咁依家有個人提出2邊行 咁應該係最能夠提升整體率
唔好話你地自鳩私 連行2步提升整體效率都唔肯?
london 之前做過實驗係兩邊企哂人消化人流快過左行右企

但我估會有趕住去死撚話要讓條左邊比佢跑

普通Stimulation 都做到 左右企Absorption rate 的確係最高

Holborn條梯太長姐
一定開聲屌
再唔行就格硬sip
你老味你明唔撚明遲1、2秒可以miss 左班接駁車,分分鐘等成10分鐘

早d 出門口?已經日撚日OT到仆街想瞓耐少少姐

你又明唔明呢啲係講緊運氣,無左班車就瀨嗰十零廿秒分零兩分鐘

說得對,即便自己駕車,也不能假設所有交通燈都是綠色,所有前方車輛都以最高時速行駛。即便搭計程車,也不能假設一下樓就能馬上截到車。上班路程根本就是一個range,不能假設每次都能剛好趕到接駁車。

不守時就要承認自己不守時,不要推卸責任。

成班小學雞都無進步喎

兩邊行慢過兩邊企
比數據比研究喇柒頭

又話要效率又話快
兩邊行竟話冇人關注
一句駁唔到咪算囉柒頭
講數據,含撚喇

屌你都廢時
白鳩癡
依家話題講過 嘈過好多次

次鳩次都係有班自我中心撚 話兩邊企就係蝗狗, 亦有人話兩邊企係自私

根本英國之前已經做左研究, 話最理想就係繁忙時間兩邊企 , 效率最高
你地班on9 繼續自圓其說啦

九龍塘站成堆on9強國人2邊都企
但都係排到仆街

中環站左行右企
但成個流程係smooth 嘅

屌你不如拎旺角同柴灣嘅人流黎做比較
成班小學雞都無進步喎

兩邊行慢過兩邊企
比數據比研究喇柒頭

又話行果邊D人係自私 連提升整體率既概念都無
咁依家有個人提出2邊行 咁應該係最能夠提升整體率
唔好話你地自鳩私 連行2步提升整體效率都唔肯?

駁唔到呀?
咁鍾意講集體利益同效率下世投胎做蜜蜂啦,唔正視人本性自私嘅事實走出黎話人on9
成班小學雞都無進步喎

兩邊行慢過兩邊企
比數據比研究喇柒頭

又話要效率又話快
兩邊行竟話冇人關注
一句駁唔到咪算囉柒頭
講數據,含撚喇

係咁講兩邊行係咪真係以為自己好風趣,好幽默?
一定開聲屌
再唔行就格硬sip

地鐵啲梯 你行同企其實有冇快到10秒?
話無分別班友係無搭過地鐵定點撚機

真係未試過遲幾秒無趕到嗰一班,然後遲半個鐘到?
505輕鐵無追到,下一班10分鐘後
西鐵無跑電梯,下一班4分鐘後
東鐵已經無得衝,下一班7分鐘後
k巴又無跑到,下一班十幾分鐘後
定你班撚樣好似林鄭咁,唔搭地鐵?

見到真係就走既話,其實兩邊d人都會一齊行
未見到班車走就話一兩秒重要既唔該平地行快兩步
同埋你用0秒轉車既時間黎預出門口,識著你真係慘

你幾耐無搭過?平時預開個零鐘定點? 你去到個站見到下班幾耐都知你係啱啱走咗架車定點樣啦, 關咩平地事啫? 你未上到扶手電梯頂你都唔會見到班車係就開定點樣啦。 咁係唔係係咪都要行快啲呀?
地鐵唔去屌走去屌人企
成班小學雞都無進步喎

兩邊行慢過兩邊企
比數據比研究喇柒頭

又話要效率又話快
兩邊行竟話冇人關注
一句駁唔到咪算囉柒頭
講數據,含撚喇

係咁講兩邊行係咪真係以為自己好風趣,好幽默?

兩邊行快過兩邊企你又認
係你地話左行班人自鳩私
姐係你地話兩邊企又唔撚風趣既
戇鳩
成班小學雞都無進步喎

兩邊行慢過兩邊企
比數據比研究喇柒頭

又話要效率又話快
兩邊行竟話冇人關注
一句駁唔到咪算囉柒頭
講數據,含撚喇

兩邊行同行樓梯有咩分別呀
扶手電梯就係為左唔行都可以上到去呀嘛
含撚啦
話無分別班友係無搭過地鐵定點撚機

真係未試過遲幾秒無趕到嗰一班,然後遲半個鐘到?
505輕鐵無追到,下一班10分鐘後
西鐵無跑電梯,下一班4分鐘後
東鐵已經無得衝,下一班7分鐘後
k巴又無跑到,下一班十幾分鐘後
定你班撚樣好似林鄭咁,唔搭地鐵?

見到真係就走既話,其實兩邊d人都會一齊行
未見到班車走就話一兩秒重要既唔該平地行快兩步
同埋你用0秒轉車既時間黎預出門口,識著你真係慘

On9 小陣啦
宜家講緊遲幾個字呀
你預時間會預多半個鐘架? 真係幸福
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞