究竟香港幾時先可以消除「左行右企」呢種on9觀念

551 回覆
109 Like 973 Dislike
咁鍾意講集體利益同效率下世投胎做蜜蜂啦,唔正視人本性自私嘅事實走出黎話人on9

文明社會本身就有好多野係極低效率
你唔趕時間, 讓比趕時間或者心急既人行先係文明表現
為左效率同實用而忽視個人意志, 第一件事就應該推行優生學, 然後閹晒樓主呢類on9仔
成個社會一定進步極快

平地咪讓囉,唔通平地又頂住你咩
慳又唔係慳得多,有冇諗過成個運輸系統可以快幾多,唔係塞晒係度,上落車都快埋

成個香港全部陸上交通都係雙層巴士冇晒的士同私家車夠路面暢順啦,點解唔會執行?你下世投胎去做蜜蜂啦,你今世投錯胎做左人類實在太不幸喇

乜都拎黎類比會搞到自己頭腦都唔清醒
mtr乘客大家比咁多錢, 私家車自己車
另外少私家車梗係好啦.. 個問題咪係繁忙時間太多, 唔繁忙可以有
仲要胡亂咁極端化d野.. 你係非繁忙時間一野跳落去都唔理你啦
宜家講到你阻到人, 搞到大部分人排排排

人地趕時間, 你要企即係唔趕時間
會唔會你先係阻住人果個呀
仲有係你地講消除左行右企係為左有效率同大眾效益
又關錢唔錢咩事
有錢就可以凌駕他人?
屌成個post真係越黎越大陸
垃圾

有錢唔可以凌駕其他人
有冇認真睇,有冇諗過清人清得快可以令車行得快d

原來係5毛
Block得
因為左行右企,次次搭地鐵一落車就排隊排到仆街

就算比你行又會快到幾多,好心班人就兩邊都企哂佢啦,塞住哂

咁唔滿意咪唔好撘囉 世界圍住你轉?

同邊邊講呀
比人行左邊人地行早五秒可以趕到一班車=早左3~5分鐘

你唔介意左右企都慢, 咁企曬右邊你最多咪遲多一分鐘
趕時間所以先行
咁趕時間咁你點解唔行
右企嘅人就係唔趕時間先企喺度之嘛

鬼佬野代表岩

你見到我有打字話佢啱? 驗眼啦

頭先有人講英國研究唔行最快呀麻
英國都唔apply啦

on9
平均黎講唔係最快,但左身企既人係唔駛快,但想快既人可以快。

鬼佬野代表岩

你見到我有打字話佢啱? 驗眼啦

頭先有人講英國研究唔行最快呀麻
英國都唔apply啦

on9
平均黎講唔係最快,但左邊企既人係唔駛快,但想快既人可以快。
點解無人駁 唔係塞住係度,上落車快左
多左人入到車,架車行得快左,多左人上到車
早左上到車,早左落到車

呢個方案太完美主義就係因為有班人覺得自私自利為上,get唔到企既好處
唔會諗到自己都會受益
有得行一定行最快,通常企我都會等前面 skip 1-2 級空級嘅先行,留番 d 空間同反應時間

往往行先係預兩級
趕時間所以先行
咁趕時間咁你點解唔行

無錯,所以計平均無用,因為唔係個個都趕時間。
趕時間所以先行
咁趕時間咁你點解唔行

慳到幾多,咪5秒
已經講過,除左見到部車就關門先衝
見到部車前既時間既5秒係無特別意義,你想慳果5秒其實早5秒出門就得左
趕時間所以先行
咁趕時間咁你點解唔行

慳到幾多,咪5秒
見到部車前既時間既5秒係無特別意義,你想慳果5秒其實早5秒出門就得左

想知你果5秒係點計出黎?
成日拎D數字出黎但有冇證明?
趕時間所以先行
咁趕時間咁你點解唔行

慳到幾多,咪5秒

一千個人有一千個唔同既情況同諗法,
你地就係成日強加思考去人地度唔比選擇人地,

逼一d唔趕既人同一d趕既人用相同時間, 聽落好似樂公平,但事實上唔趕既人唔覺著數左,但想快既人比你激死左。
左行右企 既人流量會少過 兩邊企?

如果行既人係少既就會,
但最重要係選擇企左面既人根本唔駛快

如果行既人係少既就會,
但最重要係選擇企面既人根本唔駛快
趕時間所以先行
咁趕時間咁你點解唔行

慳到幾多,咪5秒

9up下洗唔洗開個秒錶計完先講得
mtr個d正常企咪十零秒上到去,行梯你估真係曉飛0秒上去咩
阻頭阻勢d仆街 死全家
趕時間所以先行
咁趕時間咁你點解唔行

慳到幾多,咪5秒

費事理佢,佢仲喺度自high話無人駁到佢,
根本係佢自己搬啲野出嚟講就話快快快,
佢呢啲先係正宗世界圍住佢轉,自己唔行就連人地想行都唔得。
阻頭阻勢d仆街 死全家

通常都係蝗黎
趕時間所以先行
咁趕時間咁你點解唔行

慳到幾多,咪5秒

一千個人有一千個唔同既情況同諗法,
你地就係成日強加思考去人地度唔比選擇人地,

逼一d唔趕既人同一d趕既人用相同時間, 聽落好似樂公平,但事實上唔趕既人唔覺著數左,但想快既人比你激死左。

總之就話,唔可行原因係一定有班人覺得咁樣夠自私,對自己最好
影響就算唔直接,令到成個運輸系統慢左其實累番自己
阻頭阻勢d仆街 死全家

通常都係蝗黎

上面有幾隻啦
含撚啦 死賤種
好似你呢種人應該全部消失
皮已負
趕時間所以先行
咁趕時間咁你點解唔行

慳到幾多,咪5秒

費事理佢,佢仲喺度自high話無人駁到佢,
根本係佢自己搬啲野出嚟講就話快快快,
佢呢啲先係正宗世界圍住佢轉,自己唔行就連人地想行都唔得。

姐係你覺得可以行令你快左幾多?唔搬下d 野出黎係度9up唔岩規矩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞