老豆原來中咗胰臟癌…

659 回覆
1482 Like 23 Dislike
難聽D講 去到某個時候要學識let go
見過人擴散晒化療變到人乾最後都係投降入舒緩病房
檢查啲咩
加油 陪老豆多啲 對佢好啲希望你老豆大步檻過乜事都無!
同埋想補充下,去到呢個階段如果你決定想做治療就要同時間競賽,每種唔同cancer 都有唔同特性,冇記錯呢隻類型嘅cancer 係出咗名「惡」,要儘快趁佢未有進一步擴散之前開展治療,散開咗會好麻煩,因為pet 你唔會照得太密,就算點密都可能隔3個月先再照,呢3個月之間基本只可以靠驗血同埋靠醫生經驗去check 去判斷有冇去到其他位置。

所以你可以做嘅首先係儘快照pet, 有budget 嘅話去養和或者法國醫院照聽講部機會好啲(但係養和貴,同埋你照完第一次係邊間就以後最好喺同一間照,如果唔係份report 會難啲對照到), 然後強烈建議你立即去book 私家, 通常個flow 都係先落化療,過一段時間因人而異會出現抗藥性,到時再睇下有冇標靶藥可以用,與此同時問下醫生睇下有冇可能用到免疫治療。同埋你搵得私家就唔好怕貴,真係要搵好出名嗰啲,有名氣嘅醫生同普通醫生最大分別就係經濟,同埋調教用藥劑量
私家大約要洗幾錢度?
肝轉咗
steve jobs 都係
但佢再照常生活多幾年
打錯字,係經驗
點解把口可以衰撚到咁
祝你一世身體健康!
想問下胰臟癌係咪公立醫院驗血果時會驗到?試過肚痛入急症有驗血但冇話驗到有問題
巴打想問下你屋企人用緊免疫有冇出紅疹? 因為聽醫生講有紅疹反而仲好,代表身體對免疫治療有反應
冇記錯胰臟癌要驗CA19-9 指標先check 到
樓主仲有時間陪佢算好好
我屋企人急病前後一個月就走左
醫院淨係比探兩次病
第一次都係比得一個鐘
最後果次已經彌留緊 完全昏迷
我依家成日發夢都仲會見返啲日常畫面
仲有好多野想講
我屌你老母呀武漢病毒
我父親都係前年cancer走 仲要武肺無得見最後一面 我dllm
如果咁易驗都就唔會通常發現親都末期啦
巴打加油
世伯都要加油
Take care 巴打
盡陪盡做就好
胃痛咗咁耐
第一次去睇病
會唔會check 癌指數?
見到上面有人話驗血發現肝酵素高,想問下係咪睇急症驗血會驗埋?其實唔舒服睇急症驗血係驗乜?
無 但打完之後兩三日有低燒37.6 38.3之間
我屋企人都係,不過係間中有低燒反應唔係時時有,巴打加油
所有癌症
通常檢查血液就已經check 到好多種
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞