老豆原來中咗胰臟癌…

659 回覆
1482 Like 23 Dislike
呢個無得醫,我爸爸同親戚有胰臟癌,
就算做化療都無用,最後都係好辛苦咁走左
只可以講,珍惜同佢呢每一分每一秒
加油 hughug
好好地陪埋你老豆行埋最後一程
加油巴打,五年前我老竇都走咗,如果可以同佢拍多啲片,因為我而家已經開始唔記得咗佢把聲,好後悔個時冇同佢拍片 保重
巴打take care!!
祝福
屌你老母啊
撐住呀咖喱巴打 祝你爸早日康復 大步擸過
Push一下呢個
我老母係咁話等聯合覆診 佢話去qe係要轉介信先得
但我諗住反正聯合冇專科 不如直接qe急症
而家唔知點好
呢個病多數好快88
yes just walk in qeh aed

And bring the PET scan report

He shd be admitted to qeh oncology ward.( if there is)

Ps. Working in aed
見好多師兄師姐都話無得醫,好辛苦
咁有冇方法儘量舒緩痛楚?
止痛藥、切神經線之類?
醫生會見到病人痛果陣主動提出方案
定係要病人/家屬主動問先做?
去急症啦
信我
呢隻係其中一隻
https://www.caringforlife.hk/index.php/zh/club-chi/cancer-patients-nutrition-support-program-chi
其他牌子成日有啲入會計劃,會平啲或寄免費試用裝比你。唔係貪心,係啲口味真係唔係個個啱,試咗先買唔洗浪費。
肝同佢都無神經線 一痛代表大到頂住左其他野
效力如何對你家人?
thanks ching ,再仔細考慮!
但我等緊聯合張覆診紙 去到qe a&e 佢會唔會彈我鐘 話我哋係聯合已經排緊
明白 ching, 你家人都有食無激素蛋定戒哂?

另外 所指放底左,會令身體有明顯好轉?
去到彈你鐘先算啦
唔試點知得唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞