老豆原來中咗胰臟癌…

659 回覆
1482 Like 23 Dislike
珍惜最近時間 唔好令自己後悔
如果你真係想心急可以攞住份報告走去大院嘅急症室
記住揀有腫瘤科嘅
然後話好肚痛所以黎睇急症
佢知你爸爸係cancer底有機會收你爸爸入腫瘤科
其實聯合最後都會refer你爸爸番大院
其實refer黎refer去都幾嘥時間
不過而家爆得咁勢厲
你地要考慮埋急症室都幾高危
但其實普通醫護都係外科口罩加狂洗手
可以唔駛太太太擔心
見你話已經擴散左
如果經濟許可建議即刻book左私家先
私家可以幾日內已經開始治療
同步繼續派公立
公立有期嘅時候可以駁返去繼續療程
Take care
有咩心願就做啦
雖然 prognosis 一定唔理想, 但有10% 嘅病人係可以存活到五年, 加油巴打
樓主,有經驗分享俾你,請留tg
就算HA俾到快期可能都要兩個星期倒
我今日攞到報告 係咪應該聽日攞去排期
但打電話去聯合詢問處話專科開星期一至五
我都唔係好知

Btw我認得你個名 有一齊傾過哥與弟
Take Care…保重
樓主如果負擔到不如去睇私家做免疫治療 雖然可能得10~20%有效 但如果一但有效有好大機會可以有兩年甚至>5年生存期 搏個機會

利申 屋企人都博緊
巴打我明..

最愛嘅人最近過身,雖然唔係癌,但望住佢由肥嘟嘟,最後得返排骨,坐都唔坐唔起,野都食唔到,真係難受到痛苦到恨不得捨身相代
Take care
加油
巴打同uncle 都要加油多D陪uncle,同佢一齊行埋呢段路,比佢知道佢唔係自己一個人
巴打加油
Take care 陪多啲屋企人 我都係爸爸有胃癌要做手術先發現同屋企人相處嘅時光要珍惜
聽日唔會約到期架
你星期一攞埋份報告去約啦
我建議你照去聯合約住期先
然後再去私家consult吓唔同醫生嘅意見
私家醫生佢會offer一啲療程俾你
你如果覺得負擔唔到你可以叫佢寫referral letter番HA
無做開體檢就瀨左野都唔知,
腫瘤標記真係要定期抽血檢查要驗。
撐住 唔好俾自己後悔 有咩要講要做記得做多啲 希望世伯唔會咁快衰退
恭祝你生日撼穿個頭慶賀你死埋老竇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞