老豆原來中咗胰臟癌…

659 回覆
1482 Like 23 Dislike
加油
我睇到都好想喊
我估你更難受
你要堅強
有咩可以上嚟同我哋傾計
我嗰陣係直接拎去病人個病房度有病房護士交俾主診醫生。 當然開咗醫健通會再快少少
PS:假設你老竇住喺醫院嘅話
你係病人 家屬定係醫生 有咩經驗分享
好大機會叫你睇中醫或咩自然療法
樓主保重
樓主睇 post#282, 有解決方法喇
樓主加油振作 多啲陪老豆
影多啲相拍多啲片傾多啲計
係好難受 但點都要撐住 連登有愛

我老豆係好突然咁走左
以上嘅野我做唔到 到而家都耿耿於懷
所以你趁有時間唔好比自己有遺憾
我個時老豆生cancer 無陪佢 依家我每日都愧疚緊
好後悔 但已經無得返轉頭 我希望同相信你老豆會好返
樓主加油!
Bless your father
無得避免 唔會痛,每半年check
利申 老母胰臟癌走
巴打加油
我呀爸上年都係,發現之後兩個星期就走左,陪多啲屋企人。
希望你爸爸可以有得醫
Take care,我老母都同你一樣
佢3期諗住醫到,點知都係唔得 好辛苦咁死左
千祈唔好信啲閪醫生,私家只係想你做手術,check呢樣check果樣收錢。但個病人好撚辛苦

痛就食止痛藥,打止痛針。唔好晒錢做任何野
盡量食野。食野好撚重要,食唔到都盡量食多少少
想講嘅係接受現實啦,唔好諗住有希望醫得返
擴散左去肝就已經係末期。醫癌症嘅過程好撚辛苦
黎緊嘅日子俾你老豆輕鬆咁行埋落去。當胃痛算啦

因為我經歷過,俾著我直頭唔俾佢知就算
無啦啦死左仲好,因為面對自己就快死,迎接死亡係好撚驚,好撚恐怖嘅事。其他人係唔知感受到,俾著係我都唔想知自己就快死。
多啲陪老豆,當佢係一個正常人就夠嫁啦。我係咁覺得,當然你可以話有啲人末期都救得返啦
睇到喊 樓主要保重
加油 多點拿時間陪他吧
最緊要係唔到最後一步都唔好比人點去睇中醫
另外想問下 老豆而家唔係好食到嘢
老母通常煮粥 米線 肉湯 同加營素
但食得唔多 有時見到碗嘢已經打嗝好彩食完又話胃痛

係咪應該買營養奶比佢定係可以煮咩比佢食
加油
樓主加油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞