【甜故】(賤格金融才俊)<我生活什麼都不缺,缺嘅係一個女嫞>

1001 回覆
409 Like 77 Dislike
「喂Michael? 想搵你睇樓架?」
「好呀 哈哈哈哈哈 點稱呼呀先生 哈哈哈哈」
「叫我Peter得喇」我費是又要講一次我個名所以求其作一個
「哈哈哈哈 Peter你好 哈哈哈 你搵租盤定放盤 哈哈哈」
「想搵租嘅,唔要新樓,想住跑馬地區」
「哈哈哈哈 租盤好呀!幾多個人住?你諗住幾時去睇?今日定係周末?哈哈哈」
「星期六3點啦,我一個人住,但唔想太細,至少實用面積800幾呎啦,你搵定好幾個比我」
「哈哈哈哈 冇問題呀Peter 星期六見,喺成和道間中圓度等啦。哈哈哈」
「好 麻煩哂」
「哈哈哈 唔好咁講 哈哈到時見」
未認識Michael之前,我唔知道原來電影入面成日9笑嘅角色原來係存在,佢真人又係咪咁呢….

約好左個agent之後,下一步我就要約實阿玲,拎起電話我text:
「阿玲,今個星期六仲得唔得閒同我睇樓呀?」
冇幾耐佢就覆返我
「Ok呀,喺邊度睇?」
「兩點半喺深灣遊艇會度等啦」
「你諗住依區?」
「係呀,到時見啦」
「OK~」

另一方面,我要快啲揀好我個印嫞,我打比琼姐睇下佢安排成點
「喂,琼姐?我係阿峰呀,想問嗰三個工人啲相番左離未?」
「哦~係,幫你問左架啦,佢地嗰邊又冇問題,啲相email左過離,你幾時得閒上離睇?」
「不如咁啦,你將佢地啲資料同相都email哂比我,我可以快啲比答覆你」
「可以呀,一般我地都係主張客人上離睇,但我見你都急想請到工人,你又識女單嘅,但就…你知啦…哈哈…我地依行好講口卑嘅,都希望你之後有啲朋友想請工人,你都可以介紹番」
「得啦,冇問題,我淨間whatsapp我個email 比我,我覆返你我要邊個,然後我過兩日就上離簽埋啲野」
「好呀 好呀 好呀」
「得,咁就過幾日見啦 bye bye」
「bye bye」

我收到我上次揀淨嗰三個女嫞嘅正面、側面、後面嘅全身照,個個都著住條圍裙,講真都唔係太睇得清楚佢地嘅身材,純粹睇到佢係肥定瘦,如果可以要求睇埋全身裸照就好喇。不過,唔請過工人都唔知原來依家有埋片睇,可以聽下佢打招呼,睇下佢講廣東話講成點,仲有佢地嘅生肖,星座等等。我走去叫雞同包養啲女都未試過有啲咁真實、咁詳盡嘅資料,仲要好多時我要花心機走去套佢地嘅料先知身世。雖然工人就仲未請到,但直覺話我聽請工人會好玩過出面啲女。最後我揀左一個,佢18歲,未結婚,老豆老母耕田,冇海外經驗,識得煮中國菜、西菜、印尼菜,佢醫唔飽我細佬都可以醫飽我個肚。學歷係初中,方便我駕馭。至於佢嗰啲咩湊小朋友、老人家嗰啲經驗我跟本唔在乎。佢個樣....睇相一般但唔醜樣,但勝在後生、皮膚冇問題,希望佢真人係前凸後凸,咁就可以晚晚上下其手。玩到我依啲境界,樣同身型都其次,依個計劃係想玩個故事,玩個drama,因為我已經諗到一連串嘅步驟令佢臣服於我跨下……..
正到
2:30深灣睇樓但3點又去到跑馬地
2:30深灣睇樓但3點又去到跑馬地

我明呀,遲啲你就知點解
希望你繼續支持啦,之後仲正

正到
live
快啲快啲
等唔切啦
「喂?阿玲?我到左喇~」
「下?係咩!我唔見你喎!」
「我喺你對面,黃色嗰架車」
「哦~~好啦,我過離」
阿玲往我架車行過去,表情冇表現出對我架911有絲毫嘅仰慕,同平時我pick up嘅女仔唔一樣,
佢上左車然後問:
「你唔係話睇依區咩?仲上咩車?」
「其實我想睇跑馬地區嘅,因為嗰頭冇地鐵,費是你出到銅鑼灣又要轉電車….」
「你同我講咪得囉,我識去架喎,唔洗麻煩你入離接我啦~」
「得啦,冇所謂啦,我想接埋你一齊去」
咁多年離,女人我識唔少,但咁唔稀罕上我架車,佢都係第一個。
「你食左野未呀?」我打開話匣子
「我?食左喇,你未食牙?」
「我都食左喇,淨間睇完樓,附近都有好多小店,一齊去?」
「好呀!你點解想住跑馬地區嘅?都好貴架喎」
佢講得出依句,佢好明顯唔知道我嘅身家。佢有一種喺香港生活難得嘅一種天真….
「都係架,但既然咁辛苦做野,都想住得舒服啲。鍾意嗰頭出市區方便,但平時又夠靜,密度唔算好高」
「都啱嘅,我地今日睇幾多間?」
「我都唔知,等個agent安排囉」
話咁快我地已經出到跑馬地間中圓,落車嘅時候,我先有留意阿玲到一身嘅裝扮。簡單白色緊身T shirt架條緊身長牛仔褲,簡約但完全凸顯哂佢身型嘅優點。但唔知點解冇對有任何性幻想….

我一個先行有間分店搵Michael
「你好,我約左Michael三點睇樓架」
「哦!Michael喺度」
眼前出現左個大肥佬,眼睛又圓又大,想個公仔咁,肥得離一啲都唔黑人憎
「哈哈哈哈哈 一定係Peter喇!」佢伸出佢隻肥大嘅手掌同我握手
「你好Michael」
一路行出去佢見到阿玲,我主動幫佢地打招呼
「依位係Michael」
「哈哈哈哈哈 你好」Peter又伸出隻肥大嘅手掌
「你好,我姓黃」
「哈哈哈哈哈 你好 Miss Wong」
「嗱 Peter 我今日呢,就準備左4個單位比你睇,哈哈哈,我地先睇依個….依個 好多客都鍾意,但個單位就比你預算大少少,實用就1100呎」
「我唔係叫Peter,方便佢叫咋」我喺阿玲耳邊講
「哈!你真係好怕講你個名喎」阿玲答
上到去個單位,裝修都幾新淨,屬於高層單位,位置開揚,一望出去就係馬場景
「哈哈哈哈 係咪幾靚呢,夠開揚,哈哈哈,個景咁靚,招呼朋友一啲都唔失禮 哈哈哈」
「嘩,依度真係幾靚喎」阿玲說
「真係唔錯呀何?」
「哈哈哈 係呀黃小姐!黃小姐平時會唔會煮下野食,我帶你睇下個廚房,依度個廚房個個女士都鍾意架 哈哈哈哈哈哈哈哈」
「又唔係我住….」
「哈哈哈哈 Peter做盛行呀?平時會唔會煮下野食,哈哈哈哈」
「好少,但係都想開始煮多啲野食」
「哈哈哈哈 係囉 哈哈哈 黃小姐多啲上離同阿Peter煮下野食都幾好 哈哈哈 出街食多得都悶 哈哈」
「嘩,身邊都冇朋友屋企個廚房好似依度咁大」
「你識唔識煮野食架?」我問
「梗係識啦,我好細個已經要幫手煮飯架啦」阿玲答
Michael又開始搵野講
「哈哈哈 舊樓嘅好處就係見洗,你睇下,依度兩房兩廳,但夠哂闊落,傢俬都易買易擺啦 哈哈」
「係呀係呀」我回應佢
「嗱 雖然個單位呎數就比你預算大少少,但係亦都因為咁呢 容許多啲安排 哈哈哈哈」
「咩意思呀?」阿玲好似一個好學嘅小妹妹咁問
「哈哈哈,有時有啲客揀個細單位諗住一個人住,但過左幾個月一續完約就有女朋友、跟住好快拉埋天窗生埋小朋友,哈哈哈哈,到時半lung cun又搬唔走。要等完約先搬得走。依度就唔驚嘛 哈哈哈哈,有小朋友又有間房,間主人房又夠大 哈哈哈 話唔定你地睇啱好快就… 哈哈哈」
比Michael咁樣講一講,阿玲塊面啲紅哂,耷低頭…
之後我地睇多三個單位,但睇極都冇第一個咁好。一係就太細,一係就唔夠開揚,一係就個厠所太細….
「哈哈哈 Peter幫你準備嗰四個單位都睇哂喇,我出去講過電話,你地兩個商量下啦 哈哈哈 兩個啱啱搬出離住最緊要住得舒服 哈哈哈 住得舒服 感情都發展得好啲 哈哈哈」
講完佢就行左出去,為左打破尷尬嘅氣氛我問
「點呀?第一次睇樓,感覺如何?」
「幾得意呀,原來依區啲單位都幾好架喎」
「緊係啦,跑馬地區,但好嘅租盤唔係特別多,可能大坑上面會多啲,但我又唔想上到去咁遠」
「係囉,不過聽佢講啲價錢都好貴,點解想搬出離住嘅?你住嗰度租約到期定住得唔舒服?」
「冇~我一直都住九龍,兩老又賣哂鹹鴨蛋,想換下環境嘛,咪將我住嗰度放租出去,出去租屋住囉」
「嘩,你好叻喎 自己一個人住~我都唔知我得唔得,我以前讀大學有一年住宿舍,但我都成日番屋企訓,之後都係搬返番去同daddy mammy住開心啲」
「住住下都慣架啦,你大個啲要嫁人都係要搬出去住架啦」
「點同啫!嫁左就同老公住架啦」
「你有冇拍拖呀依家?」
「冇呀,我都未拍過拖….」
「冇男仔追咩?」
「冇呀,以前讀U都有嘅,但係啲男仔都唔似鍾意我嘅,個個都好似為拍拖而拍拖,我唔鍾意呀」

待續,post住先
O:-
鍾意睇我寫野嘅朋友 跪求like my page on fb
www.facebook.com/sextisfaction
正評
正皮lm
快啲快啲
如無意外 今晚出到
錫哂你地
今晚幾點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞