【甜故】(賤格金融才俊)<我生活什麼都不缺,缺嘅係一個女嫞>

1001 回覆
409 Like 77 Dislike
出咗同冇出有咩分別?
文呀 屌
買嚿震蛋可以出到一篇
嗯.... 樓主加油
買嚿震蛋可以出到一篇
嗯.... 樓主加油

變左日常文
出咗同冇出有咩分別?

唔解釋啦 咁都要問
買嚿震蛋可以出到一篇
嗯.... 樓主加油

變左日常文

日常文?唔好講笑啦
一睇就知鋪咩啦
鋪緊4-5日之後嘅文
同印印玩
呀玲vs工人 妻目前犯一樂

哈!好主意!

講下笑姐,要睇甜直接thisav
褲都除埋啦 唔好咁啦樓主
「喂 智榮!」
「點呀 孟玄兄?」
「我想話你知呢,我食左阿Sue喇!」
「真係架?點食架點食架?賽後報告下先啦!」
「咪好似我之前所諗囉,佢爭大耳窿錢。不過佢又慘啲嘅,儲左筆錢獎勵下自己,咁佢就碌住我張咭,諗住到時一次過過番數比我。點知有個同鄉緊急問佢借錢,仲叫佢寫我做擔保人,撞正家鄉個老豆有病有醫院,所以就要賣身比我囉!」
「嘩~佢好可憐喎,你咁都做得出嘅?你係人唔係呀你?」
「大佬,我嘔左6位數字呀,你估我唔熔?錢多啫,我都可以有好多野玩得架!6位數字,我走轉泰國食啲Top of the line架啦」
「講下笑啫!咁你搞左佢幾多次?」
「三次啦~諗住唔搞佢住,食大左佢胃口、餓佢一排好似仲好玩!還連我係唔係都有女食,佢就唔係呢~」
「咁又係,我知你一定計劃哂架啦~」
「我今日仲買左個遙距震蛋,我番住工都可以冇野做得閒震佢幾下 哈哈哈哈哈」
「咁遠都得?」
「係呀!就係貪佢咁遠都遙控到先買!」
「你淨間影幅相離睇下!等我又買番個!」
「挑!你有女比你玩咩?」
「嘩~你講到依個世界得你先食到女咁!」
「哈哈哈 唔係~但你冇性奴比你玩呀嘛!到時邀請你同我一齊扑9阿Sue有冇得諗先?」
「我好揀擇架!除左阿Sue,你要搵啲野利誘下我先得喎 嘻嘻」
「咁大牌!我就唔信你到時唔join喇~~」
「喂 既然佢係你性奴我有啲提議喎!」
「講離聽下~」
「你可以帶佢去啲朋友聚會,又或者叫一大班人去你屋企,扮Q哂要阿Sue幫手煮飯、執頭執尾,然後搵個角落頭執佢一劑!佢實唔想比其他人知佢係性奴,但又要焗住比你砌。你又肯定唔想比人知你連印嫞都唔放過,你知你啦,孟玄公子你要形象架嘛!嗰種又要驚又要砌嘅感覺你應該未試過~就玩依隻啦~」
「啊~~~虧你諗得出!你都係賤格架啦!」
「嗱!嗱!嗱!講野就小心啲~執唔執行你嘅事,我係brainstorm下啫!」
「brainstorm咁好聽?你依啲係主謀!」
「哈哈哈哈」
「喂!電話入!我再打比你!」
「好啦!再講!」
「Ok bye!」
「喂~阿玲?」
「喂,阿峰?」
「咩事呀?你好少打比我架喎,有咩幫到你?」我用最溫柔嘅聲線講
「冇呀~我個朋友囉,之前講好左六個人一齊去打羽毛球,但依家又唔去!勁衰囉。得番我一個同兩pair情侣咋。搵極都搵唔到人同我去,想睇下你得唔得閒咋嘛?」
「羽毛球?我依啲老人家唔識打架喎」
「哦…咁算啦,唔緊要啦」
「唔係~幾時呀?只不過我真係好多年冇打,費是獻醜姐~」
「哈哈 我地都係隨便玩下架咋!我就係見都係星期日,你可能得閒掛~~唔知呀」
「咁星期日見啦!」
「好啦~我淨間whatsapp個地址比你啦」
「唔洗啦,我接左你先,跟住一齊去啦!」
「又接我?唔好啦!又要麻煩你~」
「得喇~我一個人早到又奇怪,唔知同你啲朋友講咩。遲到又難fit in….」
「好啦咁~你真係方便?」
「係呀!咁星期日見啦!」
「好啦 多謝你陪我呀又」
「嗯,做野先,再講!」
「好啦 bye bye」
「bye」
「打羽毛球?點解我會去架?」我完全費解。
兩個鐘live咗
LM
其實真係太多墨水去咗多餘嘅對話到
唔好爛尾呀
新讀者留名
「你地行先啦!廢事做你地電燈膽啦~~~」
「哈哈 我地都唔阻你同阿峰啦~~~」阿玲其中一個女仔朋友講
「咩呀~你地去拍拖啦!」
「你地都去啦!」
兩個女仔你來我往,天真爛慢嘅對答我孟玄凌峰都唔知幾耐冇聽過….
「我醒唔起出面啲羽毛球場冇毛巾,我咩都冇帶呀,要番屋企沖涼….成身汗…」
「咁…好啦..我番去先啦~」
「你有冇地方去?我可以車你?」
「冇吖….」
「咁…不如你一齊去我度先啦?我番去沖完涼,之後我地可以去食野」
「好吖!」
咁多年冇打打羽毛球,以我身活圈子同個人習慣離講,要我諗10樣我有機會做嘅運動,羽毛球點都輪唔到。硬要諗一個打羽毛球嘅可能性,我相信會係同我個仔。奈何,我跟本冇諗過要生小朋友…點都好啦,今日就當去做gym出身汗啦。一個早上同一班不食人間煙火咁有活力咁純潔嘅後生仔打羽毛球,自覺格格不入,不過睇到一啲我以前未睇過嘅野。死L旦啦,當擴闊下個生活圈子啦,都係為左阿玲先離姐…
「沖完涼啦我,點呀?我地係咪出去食野?」
「可以呀~我唔係好開心呀~~~」阿玲聲線沉重起上離
「做咩事呀?」
「唉….好奇怪囉個感覺…」
阿玲咁講令我都擔心起上離
「做咩事啫?睇下我幫唔幫到你?」
「咁嘅…公司有個男高層就對我好好嘅,成日都好照顧我,我做錯野佢又唔會話我,佢對其他下屬同事都好好架!有時去完旅行又會請我地食野。仲好肯教人提點人,同佢傾計啦,佢開口埋口都提住佢個仔架!佢個仔4歲幾得意!佢周不時拎啲佢個仔嘅片比我地睇添!佢個仔好鬼鍾意唱歌!勁得意勁搞笑!咁好啦,咁啱啱星期五番工,佢又一樣show佢個仔啲片比我睇啦,睇睇下上年彈左個notification出離喎!我睇到個message係…咩 “好想你今晚內射我”,勁核突囉…」
「係咪佢老婆離架?可能係佢地之間調情呢」
「就係唔係囉!我見到嗰個人個名係咩Yvonne Lau. 佢老婆一定唔係叫Yvonne囉!」
「咁你覺得係咩呀咁?」
「一定係情婦啦!勁核突,勁嘔心囉!」
「你因為咁唔開心?」
「係呀!我對依個男同事印象好好架囉!佢個仔勁得意!我估唔到佢個人係咁囉!」
「社會上有好多人都係戴住面具嘅…你好快好慣架啦」
「真係估唔到佢咁囉!有冇搞錯呀!個仔咁得意,佢老婆都好靚架!佢點對得住佢老婆呀?」
「唉 學成龍話齋,佢犯左天下男人都會犯嘅錯囉…」
「點解佢可以咁衰嘅?但佢又表現到好錫自己個仔架喎,點解要咁虛偽先?佢唔一定要比啲同事睇架?」
「咁一見事還一見事…佢不忠又唔代表唔錫個仔嘅…」
「點會唔關事呀?佢係錫個仔點忍心咁做呀?萬一佢老婆發現左呢?咁點呀?頭家可能會散架喎!」
「係…我知…」
「個女人都好還衰!我覺得佢一定知我個同事有老婆架囉!都仲要痴埋去!依個世界真係有狐狸精!點解咁都做得出?我一定做唔到囉!明知人地有男朋友/老公都可以咁!」
「可能佢真係唔知呢…」
「我覺得唔會囉!總知我會好小心個男仔冇女朋友或者老婆先會同佢發展啦!」
識左阿玲都一段時間,從來都未見過佢咁激動,佢講到成條頸都紅哂。睇離佢真係對依個男人好失望…
「你話係咪好衰先?嘩~真係估佢唔到囉。一個咁錫自己個仔嘅男人都可以咁…其實係咪真係個個男人都咁衰架?」
「點衰呀?」
「即係有一個仲出去搞三搞四囉!」
原本聽依件事,我都係處於一個旁聽者嘅角色。畢竟我都唔係一個爸爸,亦都知道做爸爸個責任有幾大,冇咩必要為左做爸爸去改變自己嘅生活。但依一刻,阿玲問緊我一個關於男人嘅問題,佢想我代表男人去比一個答案佢…我不禁問自己一句「其實男人,亦即係我,係咪一定要有一個仲出去搞三搞四?」我真係唔識得答…又或者我識答,但我唔忍心答…
「咁…咁好難講嘅…我見你爸爸都好好吖~咁你爸爸咪唔係囉!總會有嘅!」
「咁你又講得啱……我諗真係好少人好似我爸爸咁錫屋企人…」
「嗯…」
「唉…睇離我都要做老姑婆架啦」
「點會啫!」
「點會唔會?除非你幫我搵到個好似我爸爸咁好啦!」
「咁你又唔係要即刻結婚,好似你爸爸咁好嘅,等到結嗰個先啦!」
「下?我今年都23歲架啦喎。我又唔係要好早結婚嘅,但係30歲結都差唔多啦?雖然我未怕過拖,但我都唔係想玩玩下嗰啲人,咁其實我頂盡拍一個,然後第二個就要結婚架啦。咁拍拖都至少拍三四年先結掛?我唔知呀,總之要好我先拍!哈哈」
結婚?從來都未諗過依樣野,我亦都唔知自己做唔做得到。我只係知道我眼前依個女仔係我見過最真、最好嘅女仔。我以前都唔相信有女仔係唔貪錢,但阿玲可能會係第一個…
「你鍾意啲咩男仔架?」
「下…冇架喎…錫我同埋我鍾意囉!我諗我鍾意緊要啲!唔鍾意佢錫我都冇用!係囉!你呢?冇聽你講過你拍拖嘅?」
「我?我冇拍拖呀。」
「哈哈 咁我都估到!但係你之前都一定有啦!」
「有,咁一定有!上一個係讀大學嗰陣時囉」
「咁耐之前?係真唔係呀?」
「你夠23歲都未拍過拖啦!我對上一個係喺大學有乜咁奇?」
「咁又係…但係男仔得架咩?」
「咩意思得架咩?」
「我嗰陣讀大學聽啲同學講啲男仔成日想要架喎~」
識左阿玲都一段時間,從來都冇諗過會同佢涉獵依啲話題,仲要問正我依啲問題….我可以點答?
兩個鐘live咗

多謝你用兩個鐘live左,希望你都有啲野出到啦
LM

記住正評呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞